Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zelf haar verven? 10 tips!

haar.jpg

Wil je graag een nieuwe haarkleur, maar niet te veel geld uitgeven? Verf het zelf! Moeilijk? Niet als je je goed voorbereidt. Margriet geeft tien tips. 

Geen conditioner

Gebruik geen conditioner voor het verven, want de verf pakt dan niet goed. Ook na het verven is conditioner af te raden, omdat het de haarkleur vervaagt. Kies voor producten die echt zijn bedoeld voor gekleurd haar.

Henna

Als je haar zo natuurlijk mogelijk wilt verven, kies dan voor henna. In tegenstelling tot andere verfproducten beschadigt henna de haarstructuur niet en is het goedkoop. Ook zijn er meerdere kleuren mogelijk. Een minpunt is dat je voor het verven met henna wel een paar uren moet uittrekken. Daarnaast geeft het ook veel rotzooi.

Ontkleuren

Ontkleuren kun je het beste door de kapper laten doen om beschadiging door tuin- en keukenmiddeltjes te voorkomen.

Welke haarkleur?

Geen idee welke haarkleur je moet kiezen? Een goed advies: kies een kleur die niet te veel van je eigen haarkleur afwijkt. Toch liever iets heel anders? Ga naar de kapper voor advies.

Allergisch

Test voor het kleuren van haar altijd of je allergisch bent voor haarverf. Hoe je dit doet, staat in de beschrijving van het haarproduct. Doorgaans wordt een beetje haarverf op een stukje huid gedept, waar in de daaropvolgende 48 uur wel of geen allergische reactie op ontstaat.

Haarlok

Om teleurstellingen te voorkomen, is het verstandig om eerst een haarlok te verven om te bepalen of de kleur aan je wensen voldoet. Kies bij voorkeur een pluk haar die je niet direct ziet.

Haar wassen

Was het haar niet vlak voordat je het gaat verven. ALs je het niet wast, pakt de verf beter en bevat het haar meer natuurlijke oliën die je hoofdhuid beschermen tijdens het verfproces. Kam het haar ook niet te veel voordat je begint. De hoofdhuid kan daar namelijk licht geïrriteerd door raken. Normaal merken we daar niets van, maar als er chemische stoffen worden gebruikt, kan het irritaties opwekken.

Chloorwater

Van bruin naar blond? Ga de komende tijd niet kopje onder in het zwembad. Het haar kan groen uitslaan. Is het haar toch per ongeluk in aanraking gekomen met chloorwater? Smeer het dan in met tomatenpuree of ketchup.

Verf intrekken

Hoe langer de verf intrekt, hoe intenser het resultaat. Dit is echter wel afhankelijk van de natuurlijke haarkleur of de verf. Ervaren personen kunnen zelf beslissen hoe lang ze de verf in laten trekken, maar als beginner kun je het beste de uitleg op de verpakking volgen.

Rood haar

Roodgeverfd haar is het lastigste om bij te houden. Om rood haar echt rood te houden, is het belangrijk om het iedere maand bij te kleuren. Ook kan het snel afgeven in de regen en onder de douche. Draag daarom liever geen witte jas of shirt als het regent en was het ook zo min mogelijk. Tip: wassen met koud water houdt felle haarkleuren het langst mooi.

Welke kleur zou je weleens willen proberen?

Ook interessant