Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Manicure? Zo doe je het zelf!

manicure-png.png

Voor verzorgde nagels kun je naar de manicure gaan, maar je kunt ook thuis lekker ontspannend aan de slag gaan. Met het juiste gereedschap en een goede handleiding kom je een heel eind. En het leuke is: je ziet direct resultaat!

Verzorgen

Allereerst duw je met een bokkenpootje de nagelriemen terug. Waarom? Vastgegroeide nagelriemen belemmeren de natuurlijke groei van de nagel. Om het terugduwen eenvoudiger te maken, gebruik je een drupje nagelhuidverzachter.

Knippen

Tijd om te knippen. Gebruik hiervoor een nagelknipper, die zowel voor links- als rechtshandigen is te gebruiken. Om nog preciezer te werk te gaan, gebruik je een nagelschaartje. Dode huid rondom de nagel verwijder je met een handgeslepen huidschaar.

Vijlen

Na het knippen vijl je je nagels. Vijl de zijkanten van je nagels zo min mogelijk, want daar zit de kracht van je nagels. Nog een tip: vijl altijd in één richting zodat je nagels niet kunnen splijten. Vijlen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er vijlen die je nagels verzorgen en vijlen die je nagels modelleren. Heb je kalknagels, dan is een kartonnen vijlset ideaal.

Lakken

Een manicure is niet compleet zonder een mooie lak op de nagels. Met een effen kleur zit je altijd goed, net als met de french manicure. Trendkleuren voor deze winter zijn grijs, diep- en wijnrood, huidkleurig en donkerpaars. Breng altijd eerst een top coat op, zodat de nagel niet geel wordt.

LEES OOK:
Zo reken je af met verkleurde nagels
Zo lak je nooit meer je nagelriemen mee
Restjes rode nagellak verwijderen? Dat doe je zo!

 

Ook interessant