Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Waarom je thee met een scheutje melk moet drinken

waarom-je-altijd-thee-met-een-scheutje-melk-moet-drinken.jpg

Drink je geregeld koffie, thee of rode wijn? Dan weet je waarschijnlijk wel dat je tanden daardoor kunnen verkleuren. Gelukkig is er bij het thee drinken een simpele manier om die verkleuring weg te werken.

Groene thee en tannines

Over groene thee werd lang gedacht dat dit verkleuring van je tanden tegen kan gaan. Helaas blijkt dit niet waar te zijn. Sterker nog: de laatste tijd hoor je ineens dat groene thee je tanden juist meer zou laten verkleuren dan koffie. Hoe dat zit? Deskundigen laten zich er (nog) niet over uit. Vast staat in elk geval wel dat de verkleuring van je tanden wordt veroorzaakt door de tannines die, naast thee, ook in koffie en wijn zitten. Deze stofjes geven wijn zijn typerende, beetje wrange smaak en verhogen de houdbaarheid. Ze komen vooral veel voor in rode wijn en laten na het drinken vlekken achter op je tanden. Als je gebit veel met tannine in aanraking komt, kunnen er zelfs kleine (onzichtbare) scheurtjes in je tanden ontstaan. Een lichtpuntje: groene thee laat je gebit dan weer stukken minder erg verkleuren dan zwarte thee.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Een scheutje melk

Drink jij juist graag zwarte thee, maar doe je er altijd een scheutje melk in? Dat doe je goed, want de kans op verkleuring wordt door de toevoeging van melk een stuk kleiner. Hoe dat kan? Het heeft te maken met het hoofdonderdeel van melk, namelijk caseïne. Dit eiwit hecht zich aan de tannine en voorkomt daardoor vlekken en verkleuringen van je tanden. En dat is behoorlijk effectief: melk werkt zelfs beter dan de meeste whitening tandpasta’s.

Ben jij gek op dit soort gezonde weetjes? In elke Margriet Special
vind je inspirerende interviews, uitgebreide reportages over beauty
of body en praktische tips over gezond eten en bewegen.
Bestel hier de Gezond leven-special van Margriet!

 

 

Bron | Women’sHealth
Beeld | iStock 

Ook interessant