Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Superfood voor glanzend haar

haar-png.png

Droog, breekbaar of beschadigd haar? Laat die dure haarproducten maar staan. Met de juiste voeding bereik je véél meer!

We kunnen smeren wat we willen, maar onze schoonheid komt toch echt van binnenuit. Maar van welke producten krijg je glanzend haar?


Gekleurde groenten
Voor glanzend haar – want dat willen we toch iedere dag het liefst – zijn gekleurde groenten het beste. Denk hierbij aan tomaten, gele paprika, rode paprika, pompoen, aubergine, avocado. Probeer hiervan zoveel mogelijk te eten, maar wel gevarieerd. Focus je niet te veel op een van deze producten.

Vette vis en noten
Om droog en breekbaar haar tegen te gaan, zijn essentiële vetzuren, vitamine B8, selenium en zink ook erg belangrijk. Deze vitamines en mineralen vind je vooral in vette vis, noten, granen, groente en fruit.

Eieren
Ook onmisbaar bij een haardieet voor glanzend haar zijn eieren. Het zijn de beste proteïnebommen die je kunt vinden. Proteïnen zijn namelijk de bouwstoffen van ons haar. Als je hier een tekort aan hebt, dan wordt het haar dun, zwak en broos. En dat wil je niet. Een ei hoort er dus iedere dag bij!

Kruidenthee en water
Voor soepel en gezond haar is vocht belangrijk. Drink daarom minstens 1,5 tot 2,5 liter per dag. Bij voorkeur water of kruidenthee.

 

Ook interessant