Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Superfood voor een platte buik

margriet4-png.png

Een buikje net als Doutzen Kroes is voor velen een onmogelijke missie, maar toch zijn er legio hulpmiddelen om een stap in de juiste richting te zetten. Denk hierbij niet alleen aan de sportschool en duizenden sit up’s, maar gewoon aan de keukenkast.

Het keukenkastje? Jawel, want daarin zitten heel wat producten om ‘het proces’ te versnellen. Deze producten noemen we superfood, omdat ze ontzettend goed zijn voor je gezondheid. Niet alleen helpen ze om een hongergevoel te voorkomen, ze stimuleren ook nog eens de stofwisseling.

Aanrader is om eens een aantal van onderstaande superfoods te verwerken in je maaltijden.

Citroengras
Dit is een belangrijk ingrediënt in de Aziatische keuken en heeft een gunstige werking op de spijsvertering. Daarnaast helpt het ook om lichaamsvet te verbranden.

Knoflook
Oké, je krijgt er een slechte adem van, maar toch is knoflook heel goed voor de gezondheid. Het zit namelijk vol anti-oxidanten en daarnaast heeft knoflook ook een desinfecterende werking. De kruid is namelijk bacteriedodend.

Amandelen
Behalve dat amandelen echte mooimakers voor de huid zijn, stoppen ze ook een hongergevoel. Deze nooit heeft namelijk een heel hoog vezelgehalte. Wel hebben ze relatief gezien een hoog caloriegehalte, maar dat draagt niet bij tot buikvet.

Olijfolie
Raar maar waar, vet kan je echt helpen om gewicht te verliezen. Meervoudig, onverzadigde vetten, zoals in olijfolie, kunnen namelijk de honger stillen. Daarnaast bevat olijfolie ook een natuurlijk voorkomende chemische stof, genaamd oliezuur, die de afbraak van overtollige vetten in het lichaam afbreekt.

Waterkers
Waterkers zit vol met voedingstoff, waaronder vitamine B1, B2, B6, C en E, maar ook mineralen zoals mangaan, caroteen en kalium. Hierdoor is waterkers een krachtig reinigingsmiddel, helpt het de spijsvertering te verbeteren en hydrateert het je huid. Omdat waterkers ook nog eens goed is voor de stofwisseling is het zinvol om het op te nemen in je dieet als je een platte buik wil hebben.  

Ook interessant