Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Ga jij voor een kort koppie? Maak dan niet deze styling-fouten

ga-jij-voor-een-kort-koppie-maak-dan-niet-deze-styling-fouten.jpg

Door het verloop van de seizoenen begint het bij veel vrouwen op een bepaald moment altijd te kriebelen: zal ik mijn haar veranderen en kort(er) laten knippen? Als je inderdaad voor een kort koppie gaat, is het belangrijk om te weten hoe je het haar het best kunt stylen. Vier veelgemaakte styling-fouten uitgelegd zodat jij nooit meer een bad hair day hebt.

Kort koppie? Niet te droog föhnen

Goed nieuws voor luie vrouwen: het is beter om je haar maar voor de helft droog te föhnen. Doe er daarna een beetje wax of serum in en laat het verder aan de lucht drogen. Dit geeft het haar een natuurlijk uitziend volume.

Te veel gel gebruiken

Veel gel gebruiken ziet er vaak vies en plakkerig uit. In plaats van gel kun je daarom beter een beetje wax gebruiken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief 

Volume toevoegen bij de kruin

Als je aan de achterkant van je korte koppie volume toevoegt en de voorkant plat maakt, ziet het er algauw ouderwets uit, aldus haarstylisten van de Garren New York Salon. Voeg voor een frisse look daarom juist volume toe aan de voorkant.

Het haar overbelasten

Te veel producten, te veel warmte en te veel tijd besteden aan het perfectioneren van je haar kan juist negatief uitpakken. Een goede en snelle truc is om een beetje wax tussen je handen te wrijven en vervolgens je vingers als een hooivork door het haar te laten gaan. Knijp daarna je vingers bij elkaar en trek het haar omhoog. Ga jij voor kort(er) haar?

Bron | Redactie Margriet
Beeld | iStock

Ook interessant