Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Stappenplan: De French Manicure

manicure.png

Is manicurenail art of een felle zomerse kleur niet jouw ‘ding’? Vind jij verzorgde nagels zonder al te veel poespas mooier? Kies voor een French Manicure.

Bij een Franse mani worden de natuurlijke kleuren van je nagels, het roze van je nagelbed en het witte van de nagelrand, versterkt.

 

Creëer zelf deze mooie manicure! Volg het stappenplan:

Het gereedschap:

1. nagellakremover2. watterstaafjes 3. een vijl 4. een bokkenpoot 5. een base coat 6. een witte base coat 7. plakband 8. een transparante top coat

 

Stap 1 – Nagellakresten verwijderen

Restjes nagellak verwijder je met nagellakremover. Het liefst eentje zonder aceton, omdat aceton de nagels uitdroogt. Dit kan je doen met wattenstaafjes of wc-papier. Wattenbolletjes laten vaak pluis achter op je nagels.

Stap 2 – Handen wassen

Tijd voor het wassen van je handen! Dit doe je om te voorkomen dat remover of resten op of onder je nagel blijven zitten.

Stap 3 – Nagels vijlen

Vijlen doe je in een vloeiende beweging, naar één richting. Vijl dus niet heen-en-weer. Begin aan de uiteinden van je nagels en vijl langzaam naar het midden. Voor een mooie ronde nagel.

Stap 4 – Verzacht de nagelriemen

Doop je vingers 5 a 10 minuten in een kommetje met warm water, zodat de nagelriemen zacht worden.

Stap 5 – Duw de nagelriemen terug

Duw met een bokkenpoot zachtjes je nagelriemen naar beneden. Dit geeft je eigen verzorgde manicure een professioneel tintje! Zorg ervoor dat je ze niet te hard terugduwt of zelfs weghaalt, want dit kan het gebied waar de nagel groeit beschadigen.

Stap 6 – Breng een base coat aan

Het lakken van een base coat beschermt en verzorgt de nagels. Per vinger ga je drie keer met de kwast over je nagel: een linker-, midden- en rechterstrook vanaf het begin van je nagel tot aan de top van je nagel.

Stap 7 – Lak een witte rand, de french tip

Knip een plakbandje rond af en plak deze op je nagel zodat de nagelrand open blijft. Lak nu de nagelrand wit en laat dit goed drogen.

Stap 8 – Breng een top coat aan

Tot slot de top coat. Deze zorgt voor een long-lasting effect en beschermt je nagels. Lak je nagels net als de base coat in drie vloeiende bewegingen van basis tot aan de top.

Ook interessant