Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zo maak je smokey eyes

smokey-eyes.png

Wil je een onweerstaanbare oogopslag tijdens de feestdagen? Volg dan onderstaande drie stappen voor mooie smokey eyes. En weet: het is veel makkelijker dan je denkt!

Smokey eyes kun je met elke denkbare kleur creëren, maar van die kleur moet je dan wel drie verschillende tinten hebben. Zo heb je voor zwarte smokey eyes een zwarte, donkergrijze en een lichtgrijze kleur nodig.

Stap 1

Breng een zwart lijntje aan tegen de wimperrand met een kohlpotlood. Vervaag het aangebrachte lijntje van donker naar licht met je vinger of een wattenstaafje.

Stap 2

Breng een donkere kleur aan op het vervaagde oogpotloodlijntje, bijvoorbeeld grijs, zwart of een andere kleur die jij mooi vindt. Vervaag het vanaf de wimperrand van donker naar bijna niets op het bewegende ooglid tot aan de arcadeboog. Over het gehele bewegende ooglid tot aan de arcadeboog en onder het oog breng je een lichtere kleur aan. Onder de wenkbrauwen en in je ooghoek kan je een highlight kleur aanbrengen. Gebruik een lichte parelmoer kleur voor een opvallend effect. Het geheim van smokey eyes is dat de kleur het donkerst is tegen de wimperrand en dat deze kleur vervaagt over het bewegende ooglid naar bijna niets.

Stap 3

De finishing touch is het aanbrengen van mascara. Bij subtiele smokey eyes breng je een klein laagje aan. Hoe dramatischer het effect, hoe meer mascara je kunt aanbrengen. Voor het beste effect gebruik je een volumemascara.

 

 

Ook interessant