Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Mooi meegenomen: van deze 5 sporten krijg je een mooie huid

sporten-mooie-huid.jpg

Afvallen én tegelijkertijd een mooiere huid kweken? Dat klinkt ons als muziek in de oren. Er zijn een aantal sporten die niet alleen een fijne work-out zijn, maar waar je er ook nog eens gratis een mooie huid bij kunt krijgen.

Dat bewijst maar weer eens dat sporten goed is voor bijna álles.

De vele voordelen van sporten

Niet alleen is sporten goed voor je lichaam, maar ook voor je hersenen. Beweging houdt je organen namelijk jong. Daarnaast maak je door te sporten dopamine aan, waardoor je je gelukkiger voelt. En als kers op de taart stimuleert een goede sportsessie je bloedsomloop, waardoor er meer zuurstof naar je huidcellen vervoerd wordt. En daar word je weer knapper van. De volgende vijf sporten doen daar nog een schepje bovenop en geven je huid een extra boost.

Yoga

We weten allemaal dat stress één van de grootste boosdoeners voor je huid is. Een ontspannende sport als yoga verlaagt de hoeveelheid van het stresshormoon cortisol in je lichaam, waardoor je huid een stuk gezonder wordt. Als je écht groots effect wilt zien, kun je eens een lesje hot yoga ofwel bikram yoga bijwonen. Door yoga in een hoge temperatuur te doen, ga je meer zweten en zetten je bloedvaten nog meer uit. En dat geeft weer een mooie, stralende huid.

Pilates

Pilates heeft veel gemeen met yoga, maar is een intensievere vorm. Je hebt er in ieder geval een heleboel fysieke kracht voor nodig, maar het is óók ontspannend. Kortom: je stress wordt er minder van, maar je brengt ook je bloedsomloop omhoog. En dat is win-win voor je huid.

Krachttraining

Als jij het gevecht aan wilt gaan met rimpels en cellulitis, dan moet je in de sportschool een keer van die crosstrainer af en het zoeken tussen de gewichten. Van krachttraining worden je spieren sterker, ook die vlak onder je huid liggen. Hierdoor wordt je huid strakker en steviger en behoudt het zijn elasticiteit. Hallo, mooie, jonge huid!

Zwemmen

Deze sport is niet voor ieder huidtype geschikt, maar als je doorgaans last hebt van een vette, onzuivere huid, dan kan zwemmen de uitkomst bieden. In de meeste zwembaden zit namelijk chloor, een middel waarvan je huid licht uitdroogt. Dat klinkt niet bepaald positief, maar als een vette huid jouw grootste huidprobleem is, dan kan een beetje chloor wonderen doen.

Cardio

Cardiosporten, zoals hardlopen, fietsen, klimmen, of roeien, hebben allemaal één ding gemeen: je gaat er ontzettend van zweten. Wanneer je zweet, gaan je poriën openstaan en verlaten allerlei afvalstoffen via deze weg je huid. Een echte schoonmaakbeurt voor je huid van binnenuit, dus. Het is wel belangrijk dat je na het sporten het zweet goed van je huid spoelt, omdat dit anders juist irritatie kan gaan geven.

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! 
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | Bedrock.nl
Beeld | iStock

Ook interessant