Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Waarom je gezicht een speciale zonnebrandcrème verdient

speciale-zonnebrandcreme-gezicht.jpg

Hoewel veel mensen best weten dat er speciale zonnebrandcrèmes bestaan voor je gezicht, gebruiken de meesten van ons de crème uit de flacon die we ook voor ons lichaam gebruiken. Gewoon, uit gemak. Toch doe je er goed aan wél aparte zonbescherming voor je gezicht aan te schaffen. Tenminste, als een zuivere huid je lief is.

Als je de zon in gaat, is het zaak om elk plekje van je lichaam te beschermen tegen schadelijke uv-straling.  Natuurlijk is het al heel goed als je je geregeld insmeert en de juiste zonnebrandfactor gebruikt. Maar ook het type product is van belang voor een goede werking.

Verstopte poriën

Er bestaan niet voor niets zonproducten die speciaal zijn gemaakt voor je gezicht. Die zijn bijvoorbeeld een stuk minder vet dan de crèmes die zijn bedoeld voor je lichaam. Smeer je die laatste op je gezicht, dan kunnen je poriën gemakkelijk verstopt raken. “En dat kan echt een onzuivere huid opleveren,” zegt Sophie Dorgelo, eigenaresse van beautysalon Hardenberg, tegen libelle.nl. “Gezichtszonnebrand bevat de juiste verzorgende bestanddelen, anders dan normale zonnebrandcrème. Het kan huidveroudering voorkomen en de gevreesde pigmentvlekjes tegengaan.”

In je ogen

Bovendien kan een normale zonnebrandcrème dusdanig op je gezicht blijven liggen dat het samen met het zweet van je voorhoofd kan druppelen. Op die manier kan de vettige substantie in je ogen belanden. Dorgelo: “En dat doet zeer, zoals we allemaal weten.”

Bron | libelle.nl
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook leuk en interessant om te lezen

Ook interessant