Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Last van een droge huid? Misschien is de beautytrend slugging dan wel iets voor jou

slugging-dit-wil-je-weten-over-de-hack-tegen-een-droge-huid.jpg

Of het nou maskne is, de koude temperatuur buiten of de loeiende verwarming binnen: je huid heeft het zwaar te verduren deze dagen. Heb je de laatste tijd meer last van een droge huid of onzuiverheden? Dan is de beautytrend ‘slugging’, overgewaaid uit Korea, misschien wel dé oplossing voor jou. 

Dit wil je weten over slugging.

Wat is slugging?

De Koreaanse beautytrend slugging gaat al een tijdje rond op TikTok als populaire hack om je huid een flinke oppepper te geven. Slugging houdt in dat je na je hele avondroutine voor je huid je gezicht insmeert met een laagje vaseline. Dat zou er namelijk voor zorgen dat je over je andere producten een beschermende laag aanbrengt, waardoor je huid de producten beter kan opnemen, het nog meer hydrateert en helpt om het vochtverlies tijdens je slaap te beperken. Hierdoor word je niet alleen wakker met een gezonde gloed, maar heb je ook een veel minder droge huid. 

Je kunt natuurlijk over je hele gezicht een laagje vaseline aanbrengen, maar je kunt het ook alleen doen op de plekjes waar je veel last hebt van droogheid. Naast vaseline kun je ook een andere crème met petroleum gebruiken.

@ahliyahmichelle

Beauty Secrets pt. 1: 𝕊𝕃𝕌𝔾𝔾𝕀ℕ𝔾! ✨ #TikTokPartner #LearnOnTikTok #beautysecrets #skincaresecrets #slugging #blacktiktok

♬ Retrofit (Remix) – Clutch
@drjanellevega

#Advanced #Slugging tips from a #dermatologist #cerave #vaseline #learnontik

♬ Love and Happiness – Al Green
@erinduganjurchak

Reply to @villanadel81 if loving Vaseline is wrong, I don’t want to be right!! #skincare #vaseline #slugging #beauty

♬ Elastic – Joey Purp

Poriën verstoppen

Het klinkt misschien niet direct logisch om je huid van een laagje vette vaseline te voorzien voor het slapengaan. Zo zou het volgens sommigen juist je poriën verstoppen en de kans op onzuiverheden vergroten. Toch is dat volgens verschillende huidspecialisten en experts niet het geval. Dat komt omdat vaseline, of een vergelijkbaar product met petroleum, niet in de huid trekt, maar erop blijft liggen. Daardoor blijft het dus het beschermende laagje waar de hele slugging-beautytrend om draait. Daarnaast kan petroleum de opperhuid herstellen en het vochtgehalte van je huid verbeteren. 

Lees ook: Dit kunnen de gevolgen van een droge huid zijn (en zo voorkom je het)

Niet te veel gebruiken 

Dat slugging dus echt werkt om je huid beter te hydrateren, betekent niet dat je nu elke nacht je gezicht vol moet plamuren met een dikke laag vaseline. Probeer slechts een klein laagje aan te brengen en gebruik het bij een gemengde huid alleen op de plekken waar je het echt nodig hebt. Hoewel de kans op een allergische reactie klein is, kun je de eerste keer slechts een klein stukje van je gezicht voorzien van een laagje vaseline om te kijken hoe je huid hierop reageert. 

Daarnaast kan het langdurig toepassen van slugging ervoor zorgen dat je huid gedehydrateert raakt. Gebruik het daarom maximaal twee maanden en las daarna een pauze in voor je huid van ongeveer zes weken. Je kunt het bijvoorbeeld in de wintermaanden gebruiken wanneer je huid iets meer last heeft van droogheid. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | NSMBL, Glamour, TikTok
Beeld | Getty Images

Margriet 05 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: de leukste hobby’s voor binnen, 7x zelfmaken (van vest tot tas), een interview met minister Carola Schouten, rondkomen met minder en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant