Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Last van een slechte huid door thuisisolatie? Hierdoor komt dat en zó los je het op

slechte-huid-door-thuisisolatie.jpg

Heb jij de laatste tijd last van een extreem droge of doffe huid? Of ineens veel meer last van pukkeltjes en andere onzuiverheden? Grote kans dat die slechte huid komt door de thuisisolatie. Maar gelukkig is er ook genoeg tegen te doen. 

Dit zijn de meest voorkomende oorzaken voor een slechte huid door de thuisisolatie.

Droge lucht zorgt voor een droge huid

Grote kans dat je tijdens de thuisisolatie toch snel geneigd bent de verwarming aan te zetten. Logisch, maar die onttrekt wel het vocht uit de lucht in je huis. En dat is helaas slecht voor je huid, die wordt hierdoor namelijk extra droog. De meest simpele oplossing? Dikke trui aan en de verwarming uit of zorg dat er altijd een raam openstaat. Daarnaast krijgt je lichaam door al dat binnen zitten ook minder zuurstof en zonlicht en daarmee ook minder vitamine D. Probeer dus dagelijks toch wat frisse lucht binnen te krijgen. Al is het maar door het open raam, door eventjes op je balkon of in de tuin te zitten of een klein ommetje te maken. Uiteraard op veilige afstand.

Het effect van stress op je huid

Het stresshormoon cortisol is ook een boosdoener voor je huid. Dit tast het collageen en elastine in je huid aan en kan ervoor zorgen dat je last krijgt van rimpels en puistjes, legt huidspecialist Jolien Scherpers aan ELLE uit. Sommige mensen ervaren extra stress door het corona-nieuws. Vandaar dat je juist tijdens de thuisisolatie dit effect op je huid merkt. Je kunt proberen te mediteren, je gedachte te verzetten of op te schrijven en voldoende te bewegen. Of probeer een van de tips van deze psycholoog om je stress te verminderen. 

Aan je gezicht zitten

Daarnaast zit je bij stress, maar ook bij verveling vaker onbewust aan je gezicht. Zeker als je veel achter je computer zit, schijn je vaker je huid aan te raken. En het is geen geheim dat je handen vol bacteriën zitten. Hierdoor kun je sneller last krijgen van onzuiverheden. De oplossing? Vaak je handen wassen, maar dat deed je waarschijnlijk al. Of probeer een van deze tips, zoals het bezighouden van je handen. 

Meer snacken

De thuisisolatie heeft ook effect op ons eetpatroon. We zijn sneller geneigd om te gaan snacken, of dit nou uit verveling, stress of om een andere reden is. En helaas heeft slecht eten ook gevolgen voor je huid. Sommige mensen zijn hier gevoeliger voor dan anderen en het gaat hierbij niet alleen om bijvoorbeeld snoep en chocolade. Ook pittig eten, koffie, zuivel, bepaalde rauwe groente of fruit zoals mango of ananas kunnen nadelig effect hebben. Het kan de moeite waard zijn om uit te laten zoeken welk eten voor jouw huidproblemen zorgt, mocht je hier echt veel last van hebben. Probeer daarnaast tijdens je thuisisolatie je huid te helpen door zoveel mogelijk gezond te blijven eten en weg te blijven van de vette en zoete snacks.

Verzorg je huid

Huidspecialist Scherpers tipt daarnaast ook om voldoende water te drinken en eens brandnetelthee te proberen. Dit zuivert je huid. Je kunt daarnaast ook vitaminesupplementen slikken als je hier niet voldoende van binnenkrijgt om je huid extra te beschermen tegen stress en droogte door al dat binnen zitten. En vergeet ook niet om je huid dagelijks goed te reinigen, ook als je tijdens de thuisisolatie geen make-up draagt. Bonustip: verwen jezelf zeker in deze tijd af en toe met een lekker gezichtsmasker. Niet alleen goed voor je huid, maar ook nog een extra ontspan-momentje.

Bron | ELLE, Viva
Beeld | iStock

Ook interessant