Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Wat is skin fasting en werkt het echt voor een betere huid?

skin-fasting-werkt-dit-dieet-echt-voor-een-betere-huid.jpg

Diëten, detoxen en vasten. Voor ons lichaam zijn we tegenwoordig al een hoop gewend. Maar nu is er weer een nieuwe trend op komst: skin fasting. Dit zou je huid en de balans hiervan weer compleet herstellen. Hoe werkt dat precies? 

Is dit dé oplossing voor een betere huid?

Skin fasting

Je kunt het misschien al raden, maar skin fasting draait dus om vasten voor je huid. Hierbij stop je dus tijdelijk met één of meerdere producten die je normaal op je gezicht aanbrengt. Dit kan bijvoorbeeld alleen een serum of je dagcrème zijn of je gaat er helemaal voor en laat je huid volledig met rust. Het idee is dat je huid dan de kans krijgt om zichzelf op eigen kracht te herstellen. Dit omdat je huid lui zou worden van allerlei producten en dit de natuurlijke balans verstoort. Daarnaast zou het je huid ook de kans geven om echt te ademen. 

Werkt dit huiddieet echt? 

Of skin fasting de nieuwe uitkomst is, is maar de vraag. Heb je bijvoorbeeld last van acne, een vette of droge huid? Dan is er geen concreet bewijs of onderzoek dat aantoont dat je huid dit ineens zelf oplost wanneer je stopt met smeren. Specialisten zijn daarom wat sceptisch over deze trend. Ook vinden velen het een onverstandig idee om bijvoorbeeld reinigingsproducten uit de dagelijkse routine te halen. Want hoewel je misschien geen make-up draagt, wordt je huid wel blootgesteld aan veel viezigheid. Toch kan het wel helpen wanneer je last hebt van huidirritaties om eens wat producten weg te laten. Op die manier zie je beter wat elk product voor je huid doet, en welke combinaties bijvoorbeeld niet goed samengaan.  

Lees ook: Déze combinaties kun je beter niet maken als het op huidverzorging aankomt

Skin fasting uitproberen

Mocht je toch benieuwd zijn naar wat een huiddieet of zo’n detox met je doet? Dan kun je het beste je skin fasting tijdens de wisseling van seizoenen uitproberen. Je huid past zich namelijk elk seizoen aan, waardoor je in de winter bijvoorbeeld meer last hebt van droge plekjes dan hartje zomer. Neem vervolgens stapsgewijs producten weg om te kijken welke producten echt verschil voor jouw huid maken. Kies bijvoorbeeld voor drie producten en kijk gedurende een maand aan of je verschil ziet. Klinkt misschien lang, maar je huid heeft ook tijd nodig om af te kicken van alle producten die het gewend is. Mocht deze skin fasting goed voor je werken, dan kun je het bijvoorbeeld twee keer per jaar invoeren als een soort halfjaarlijkse grote schoonmaak. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Beautify, Vogue, Woman & Home
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant