Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Dít kun je doen om roos in je haar te voorkomen

roos-in-haar-voorkomen.jpg

Heb je plots last van veel roos in je haar, of heb je er in het verleden last van gehad? Dan weet je dat dit gepaard kan gaan met jeuk, en soms voor best wat onzekerheid kan zorgen. Gelukkig is er iets aan te doen én kun je het met een aantal handige tips voorkomen.

We zetten de vijf handigste tips voor je op een rij.

1. Kies de juiste producten

Wanneer je veel haarproducten gebruikt met agressieve ingrediënten, kan dit invloed hebben op de gezondheid van je hoofdhuid. Om roos te voorkomen kun je het best milde haarproducten gebruiken, waar vooral géén sulfaten inzitten. Deze agressieve reinigers kunnen je hoofdhuid uitdrogen en de gevoelige hoofdhuid zelfs irriteren, wat een grote oorzaak van de hoofdhuidschilfertjes is.

2. Was niet te vaak

Het gevoel van net gewassen haar is heerlijk, maar probeer je lokken niet iedere dag te wassen. Doe je dat wel? Dan is het niet alleen niet erg bevordelijk voor de gezondheid van je haar. Ook dit kan er namelijk voor zorgen dat je hoofdhuid op de langere termijn uit gaat drogen, wat roos kan veroorzaken. Om de paar dagen wassen is een beter idee.

3. Voorkom ophopingen

Te vaak wassen is niet goed, maar áls je je haren wast is het wel belangrijk dat je het goed doet. Zorg ervoor dat je haarproducten tijdens het douchen goed uitspoelt. Twee keer wassen met een verzorgende shampoo tijdens dezelfde douchebeurt is aan te raden. Want als er productresten achterblijven in je haren, kunnen deze op den duur gaan ophopen. Dit kan uiteindelijk zorgen voor irritaties en jeuk, wat uiteindelijk weer roos kan veroorzaken.

Lees ook:

Waarom je maximaal twee keer per week zou moeten douchen

4. Douche niet te warm

Nu de temperaturen dalen is het heerlijk om een warm bad of hete douche te nemen. Maar net als dat heet water niet erg goed voor je huid is, is het ook niet goed voor je hóófdhuid. Heel heet water kan je hoofdhuid namelijk uitdrogen, wat er op de lange termijn ook voor kan zorgen dat je last krijgt van roos. Lauwwarm water is de beste keuze voor je hoofdhuid en haar.

5. Probeer niet te krabben

Soms kan roos niet alleen voor de witte schilfertjes zorgen, maar ook gepaard gaan met nare jeuk op je hoofd. Krabben is in dat geval heel verleidelijk, maar probeer dit echt niet te doen. Op die manier krab je de schilfertjes namelijk juist los, waardoor ze nog zichtbaarder worden.

6. Maak je borstels schoon

Tot slot: was je borstels en kammen geregeld, zodat je viezigheid die er zich ophoopt niet weer in je haar kamt tijdens het borstelen van je haar. Je kunt ze simpel even laten weken in een badje van heet water. Op die manier zijn ze in een handomdraai weer brandschoon, en blijft je haar langer fris.

Bron | Haarspullen

Beeld | Getty

Ook interessant