Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Niet uitknijpen: zo droog je per huidtype puistjes het best uit

puistjes-uitdrogen.jpg

Van stress, voeding en slaapgebrek tot een verandering van je hormonen: puistjes duiken om allerlei redenen op op ons lichaam, op allerlei plekken. Je hebt misschien al snel de neiging om een puistje uit te knijpen. Toch kun je dit beter niet doen, omdat je zo alleen maar meer last kunt krijgen van onzuiverheden. Je kunt puistjes daarom beter uitdrogen, en dat doe je per huidtype het best op déze manier. 

En nee, puistjes uitdrogen doe je dus nooit met tandpasta. 

Puistjes uitdrogen bij…

Een acne-gevoelige huid

Heb je een acne-gevoelige huid? Dan kun je puistjes het best uitdrogen met benzoylperoxide. Dat zit in verschillende maskers, leave-on crèmes en gezichtsreinigingsproducten. Kies voor een laag percentage van dit ingrediënt, bijvoorbeeld twee procent. Veel andere producten tegen puistjes zijn vaak te grof voor je huid of drogen deze te veel uit. Ook bij producten met benzoylperoxide moet je oppassen dat je zuinig bent, want anders kunnen ook deze de huid te veel uitdrogen. Daarom is het altijd belangrijk om na het uitdrogen van puistjes, de huid weer goed te hydrateren met een rijke crème. 

Bovendien hebben sommige producten met benzoylperoxide een blekende werking. Gebruik het product niet als je daarna in de zon komt, maar bijvoorbeeld alleen voor het slapengaan en pas op met de aanraking van je haar, kleding, beddengoed en sieraden. Ook hier kan de benzoylperoxide voor vlekken zorgen. 

Een droge of normale huid

Ook bij een droge tot normale huid kun je benzoylperoxide gebruiken, het liefst producten met maximaal vijf procent. Daarnaast werken producten met twee procent salicylzuur goed voor een drogere huid. Let wel op of je huid goed reageert op de producten. Daarnaast kun je bij dit huidtype ook gebruik maken van speciale pimpel patches die je puistjes mild kunnen uitdrogen. 

Lees ook:
Heb je een droge huid of een gedehydrateerde huid? Dít is het verschil

Een vette huid

Heb je een vette huid? Ook dan kun je de bovenstaande ingrediënten gebruiken, maar heb je een hogere concentratie nodig van de benzoylperoxide om de puistjes goed uit te drogen. Kies voor een product met maximaal tien procent benzoylperoxide. Probeer om dit langzaam op te bouwen, omdat een hogere concentratie het puistje wel uitdroogt, maar niet per se zorgt voor een gezondere huid. Smeer daarnaast het product alleen op het puistje, anders zal ook de rest van je huid uitdrogen, waardoor het ter compensatie meer talg gaat produceren. Daardoor ontstaan er juist meer onzuiverheden. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.       

Bron | NSMBL, Ingoedendoen.nl
Beeld | Getty Images

Margriet 03

Margriet 03 ligt nu in de winkel! Een extra dik nummer in het teken van body positivity, zelfvertrouwen en zelfacceptatie. Ook lees je een openhartig interview met Tjitske Reidinga, 59x zo houd je je relatie leuk en spannend én een aantal verre familierecepten. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant