Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Puistje? Met dit product uit de keuken is ‘ie zo weg

puistje-weg.jpg

Niets vervelender dan wanneer je een belangrijke of romantische afspraak hebt en je onverwacht bezoek krijgt van een puistje. Gelukkig kom je snel weer van dit soort onzuiverheden af met een product dat je waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt liggen. 

Een puistje komt eigenlijk nooit op het gewenste moment. Maar het redmiddel is nabij. 

Dit moet je niet doen

We snappen dat je meteen aan de slag wil met allerlei scrubs, zalfjes en crèmes. Toch kun je hier beter voorzichtig mee zijn, want dit kan je huid juist extra irriteren. Je kunt je puistje of pukkel het beste zoveel mogelijk met rust laten. Ga dus niet in de weer met tandpasta, want de kans is groot dat je het dan alleen maar erger maakt. Dit is namelijk een te agressief product voor je huid. En ook citroensap kan je beter niet op je huid smeren. Het zuur kan gaan irriteren en je huid doen verkleuren.

Lees ook: Dít zegt de plek van je puistjes over je gezondheid

Uitdrogen

Het klinkt natuurlijk erg verleidelijk om je puistje uit te laten drogen. Maar of je dit nou met zo’n huis-tuin-en-keukenmiddel doet of met een crème van de drogist, op de lange termijn heeft het juist negatieve effecten voor de huid. Want door het uitdrogen van je huid maak je meer talg aan. Hierdoor wordt je huid juist vetter waardoor je poriën eerder verstopt raken.

Wondermiddel: baking soda

Kun je toch niet van je puistje of pukkel afblijven? Dat kunnen we begrijpen. Spit dan even goed je keukenkastjes door, op zoek naar baking soda. Dit is zuiveringszout dat bestaat uit een soort minerale zoutverbinding. Normaal gesproken kun je baking soda gebruiken als rijsmiddel in de keuken. Maar voor dat vervelende puistje doet het ook wonderen. 

Maskertje 

Je kunt het beste een soort papje met de baking soda maken. Dit doe je door er een klein beetje van te mengen met een eetlepel warm water. Dit maskertje kun je vervolgens aanbrengen op je puistje. Laat dit zitten tot het papje helemaal is opgedroogd. Het zelfgemaakte masker vermindert de roodheid en zorgt ervoor dat je puistje sneller verdwijnt. Daarnaast zorgt het minerale zout ervoor dat ontstekingen worden geremd. Als het goed is ben je zo een stuk sneller van je onzuiverheden af. Werkt het niet zo snel als je hoopte? Dan is geduld vereist. Want je kunt dit papje het beste niet meer dan twee keer op hetzelfde puistje aanbrengen. Anders heb je kans dat je huid alsnog geïrriteerd raakt. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron|AndC
Beeld|iStock

Ook interessant