Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Dit is waarom prinses Diana voor een kort kapsel koos

prinses-diana-kapsel.jpg

Stiekem dromen we allemaal van lokken à la Kate Middleton en Meghan Markle, maar het iconische kapsel van prinses Diana hebben haar schoondochters niet overtroffen. Haar korte blonde coupe was zó populair dat vrouwen wereldwijd de schaar in hun haar zetten om op de prachtige prinses te lijken. 

Waar het voor de meeste vrouwen een flinke stap is om de schaar in hun lokken te zetten, besloot de prinses van Wales spontaan voor een kort kapsel te gaan. Dat vertelt haar voormalig stylist Sam McKnight.

Vogue-cover

McKnight is befaamd om de nieuwe looks die hij bedenkt voor tijdschriftcovers en op de catwalk. En nu laat hij in zijn nieuwste boek doorschemeren dat de korte coupe van Lady Di geïnspireerd werd door een fotoshoot voor het tijdschrift Vogue die de twee samen deden in 1990.

“Ik had het kapsel van de prinses zo gestyled dat het leek alsof het kort was, maar dat was het helemaal niet. Ze besloot echter dat ze het prachtig vond,” vertelt hij. “Op het moment ze wegging na de shoot vroeg Diana aan mij wat ik zou doen als ik de complete vrije hand had. Toen vertelde ik haar dat ik het kort zou knippen. Tot mijn grote verbazing stemde ze daarmee in en vervolgens heb ik het meteen geknipt. Daar, op dat moment.”

And the rest is history…

Ook interessant