Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Dit zijn de populairste haarkleuren voor 2021

haarkleuren-2021-trends.jpg

De kappers zijn inmiddels alweer een tijdje open. Heb jij binnenkort een afspraak op de planning staan? Doe dan hier wat extra inspiratie op. Dit zijn de populairste haarkleuren en de trends voor 2021. 

En ja, zelfs op het gebied van haarkleuren is de invloed van het coronavirus te zien. 

Twee trends op het gebied van haarkleuren 

Als we naar de trends op het gebied van haarkleuren voor 2021 kijken, zijn er eigenlijk twee uitersten die dit jaar populair zijn. En dat heeft alles met corona te maken. Aan de ene kant zijn natuurlijke kleuren met weinig onderhoud dit jaar erg populair. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat we het afgelopen jaar een behoorlijke tijd met uitgroei hebben moeten rondlopen toen de kappers dicht gingen. Daar hebben sommigen toch een klein trauma aan overgehouden. 

Aan de andere kant zijn juist de felle en opvallende haarkleuren voor 2021 populair. Ook dit kan worden gelinkt aan corona, want doordat we minder sociale gelegenheden hadden, werden sommige mensen juist experimenteel. Zelf een pony of laagjes knippen of een spannende kleur had geen hele grote gevolgen, aangezien we afgelopen jaar toch weinig mensen zagen. Deze twee trends resulteren in een divers rijtje haarkleuren. 

Bronde 

De eerste trend op het gebied van haarkleuren voor 2021 is bronde. Dit is een goed voorbeeld van een natuurlijke kleur die makkelijk te onderhouden is, mochten de kappers toch weer de deuren sluiten. Zoals de naam al doet vermoeden is het een mix van bruine en blonde tinten, waardoor ook de uitgroei natuurlijker is. Dit is ook een goede haarkleur om van de winter naar de zomer te gaan. 

Saint Tropez blond 

Ook Saint Tropez blond is een natuurlijke variant op een blonde coupe. Dit is gebaseerd op een zandkleur en een mix van as-tinten en goudblonde lokken. Perfect om het hele jaar een zomergevoel vast te houden. 

IJsblond

Ben je fan van lichtblond haar? Ook dat gaan we in 2021 weer terugzien. Vraag je kapper om met verschillende lichtere kleuren te werken en bijvoorbeeld van donkerder naar licht te werken voor meer dimensie. Om het echt ijsblond te houden kun je het beste zilvershampoo gebruiken. 

Lees ook: Je kunt weer naar de kapper: dit zijn de haartrends voor dit voorjaar

Boterblond

De laatste in het rijtje blonde haarkleuren voor 2021 is boterblond. Zoals de naam misschien al doet vermoeden gaat het om een zachte blonde kleur. Je kunt hierbij ook highlights laten zetten voor nog meer dimensie. 

Balayage 

Ook balayage mag dit jaar niet ontbreken. Deze trend is uitgroei-bestendig, doordat je haar van donker aan de bovenkant naar licht aan de onderkant wordt geverfd. Als je van nature al donkere lokken hebt zijn enkele lichte highlights, bijvoorbeeld in een karamelkleur, vaak ook al voldoende voor een balayage-effect. 

Zwarte manen 

Ook de kleur zwart wordt dit jaar populair. Het gaat om een diepzwarte, egale haarkleur. Het mooiste effect krijg je als je zwarte lokken gezond glanzen. Om dit een handje te helpen kun je een speciale shampoo of glansspray gebruiken.

Kopertinten

Ook kopertinten zijn weer helemaal hip in 2021. Vraag hierbij aan je kapper advies welke kleur het beste bij de ondertoon van je huidskleur past. Heb je een warme ondertoon, dan kun je voor warmere kopertinten gaan. Is je ondertoon koel? Ga dan ook voor koelere kopertinten. 

Contrasterende highlights 

Op experimenteel gebied zien we dat de opvallende highlights ook dit jaar populair worden. Dit was ook in de jaren 90 erg populair. Durf je het niet aan om je hele haar in een andere kleur te verven? Kies dan voor deze trend en laat alleen highlights in een tint die een beetje contrasteert met je eigen haarkleur verven. 

Pasteltinten en roségoud

Ben je toe aan iets heel nieuws en ben je niet bang om een beetje op te vallen? In 2021 zijn haarkleuren in zachte pasteltinten ook erg populair. Denk bijvoorbeeld aan lila, lichtroze of blauw. Is dat je iets te fel? Dan kun je ook een stapje veiliger gaan met roségoud.

Bron | Flair.be, Glamourista
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant