Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zoveel laagjes mascara zou je moeten aanbrengen voor de perfecte wimpers

dit-is-het-perfecte-aantal-laagjes-mascara-dat-je-zou-moeten-aanbrengen.jpg

Een make-uplook is pas écht af met een likje mascara. Of nou ja, een likje. Dit is het perfecte aantal laagjes mascara dat je eigenlijk aan moeten brengen op je wimpers. En dat is een stuk meer dan wij dachten. 

Vollere, langere, dikkere wimpers? Het ligt blijkbaar niet aan de soort mascara, maar aan de hoeveelheid laagjes.

Het perfecte aantal laagjes mascara 

Als je normaal gesproken al lang doet over je make-uproutine, houd dan je hart maar even vast. Beauty-experts van The Beauty Department hebben namelijk uitgezocht dat je de perfecte wimpers pas krijgt bij dertig (!) laagjes mascara. En dan bedoelen ze dus dertig laagjes per oog. Hiermee zou je echt alles uit je mascara halen en je wimpers het meeste volume geven. Nu zie je misschien al dikke klonterige wimpers voor je, maar de truc is dan ook om niet lange halen te maken, maar met dertig keer met een snelle en korte beweging een laagje aan te brengen. Hiermee pak je beter alle individuele haartjes mee, waardoor je wimpers voller lijken.

Het eerste laagje 

Ondanks het experiment van The Beauty Department zijn de meningen verdeeld. Zo houdt make-upartist Merrady Wickes het liever bij drie goede laagjes. Ze legt aan de website Well+Good uit dat het ook afhangt van de formule van je mascara hoeveel laagjes je nodig hebt. Volgens Wickes heb je bij de meeste klassieke mascara’s, waarbij de vloeistof niet te dik en niet te dun is, drie laagjes nodig voor dikkere, vollere en zwartere wimpers. Daarbij is de truc volgens haar om je eerste laagje zo dicht mogelijk bij je wimperrand te beginnen. Wanneer je met je eerste laagje mascara vooral op de puntjes van je wimpers focust, zorgen de laagjes erna dat je wimpers te zwaar worden of dat hier sneller klontjes ontstaan. Hierdoor kunnen ze meer gaan hangen. 

Lees ook: Is iedere dag mascara dragen slecht voor je ogen en wimpers?

De volgende laagjes

Net als bij de dertig laagjes mascara is ook bij drie lagen de truc om niet te wachten tot je vorige laagje mascara is opgedroogd. Gelukkig maar, bij dertig laagjes zou mascara aanbrengen anders wel een hele tijdrovende klus worden. Wanneer je mascara nog niet helemaal droog is als je de volgende laag aanbrengt kun je het product meer opbouwen. Je kunt tussen je laagjes ook van mascara’s wisselen. Begin bijvoorbeeld met een mascara die je wimpers meer volume geeft en gebruik voor de laagjes daarna een variant die voor meer lengte zorgt. Zo haal je voortaan echt alles uit je wimpers.  

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | The Beauty Departement, Well+Good
Beeld | iStock

M28

Margriet 28 ligt in de winkel! En hij staat volledig in het teken van Frankrijk: van de mooiste badplaatsen tot de lekkerste gerechten, en van Frans icoon Simone Signoret tot DIY brocante. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant