Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Oppepper voor de huid: maskers!

maskers-oppepper-voor-de-huid.png

Vrije dag? Oké, dan even geen was opvouwen of nieuwe doe-lijstjes opstellen, maar het ervan nemen! Want met dit herfstweer trek je je binnen terug, en vertroetel je jezelf met een scrubje, een masker en de nodige relaxmomenten. Welke maskers zijn er en wat doen ze voor je huid? 

Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, van poeders die je mengt met water tot peel-off maskers en kant-en-klare maskers die je direct aan kunt brengen. Lees voordat je het masker aanbrengt goed de gebruiksaanwijzing. Hierop staat duidelijk aangegeven hoe je het moet opbrengen en hoe lang je het laat zitten.

Zuurstofmasker

Deze maskers geven grauwe kantoorhuidjes een opkikker. Ze werken reinigend en verkleinen de poriën. Je huid ontspant waardoor je er minder moe uitziet. Ideaal om in huis te hebben tijdens de drukke decembermaand!

Vitaminemasker

Ideaal voor wie niet toekomt aan rust, reinheid en regelmaat – bijna iedereen dus. Meestal bevatten deze maskers de vitamines A en E, waardoor het zelfherstellende vermogen van je huid wordt gestimuleerd.

Fruitmasker

Omdat fruit een geweldige bron is van antioxidanten, heeft een masker op basis van fruit een positief effect op de huid. Uit onderzoek is gebleken dat regelmatig antioxidanten op je huid aanbrengen de schadelijke effecten van zon, uitlaatgassen en milieuvervuiling helpt verminderen. Het geeft je huid een boost en na afloop voelt je hele gezicht weer heerlijk zacht en soepel aanvoelt.

Chocolademasker

Chocolade op je huid? Ja echt, dat kan! Chocolademaskers verzorgen de huid, reduceren stress en versterken het natuurlijke beschermingsmechanisme van de huid, waardoor die weer gaat stralen. Daarnaast heeft de geur een positief effect op je gemoedstoestand.

Kleimasker

Is het die tijd van de maand waarin je puistjes en andere onzuiverheden voelt opkomen? Of heb je na je dertigste nog steeds last van acne of pukkeltjes op je neus? Een kleimasker is ideaal omdat het diep reinigt en een teveel aan talg absorbeert.

Honingmasker

Een masker op basis van honing geeft je huid een diepe reiniging waarbij alle dode huidcellen en onzuiverheden worden verwijderd. Direct na het verwijderen van het masker heb je een stralende huid en zijn de poriën zichtbaar verfijnd. Ook vermindert honing acne en normaliseert het de talgproductie, doordat het een natuurlijke antibacteriële en helende werking heeft en de huid kalmeert.

En ontspannen maar…

Nadat je je masker hebt aangebracht, volgt het allerbelangrijkste: relax… De komende twintig minuten sluit je je ogen en focus je op je ademhaling. Of je staart naar de vlam van een geurkaars. Dobberend in bad, lekker op bed of op de bank, het maakt niet uit.

PS
Als je een gevoelige huid hebt of een ernstig huidprobleem, is het aan te raden om een masker aan te laten brengen bij de schoonheidsspecialiste. Zij adviseert welk masker het beste bij jouw huidtype past én het meest effectief is.  

Ook interessant