Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Door je haar op deze manier te föhnen kun je er (veel) jonger uitzien

haar-fohnen.jpg

Kraaienpootjes, ofwel lachrimpeltjes duiden vaak op een ouder wordende huid. Maar wist je dat je haardracht ook veel weg kan geven als het gaat om hoe oud of jong je er uitziet?

Haar föhnen

Nee, wij wisten het ook niet, maar er is schijnbaar een heel simpel trucje om dit ‘probleem’ te fixen. Het heeft namelijk alles te maken met hoe je je haar droog föhnt. Wanneer je je haar föhnt, schijn je zowel de föhn als de haarborstel horizontaal te gebruiken. Op deze manier föhn je (zonder het misschien zelf door te hebben) al je haar automatisch naar binnen. Dit zorgt voor meer volume, zou je zeggen, maar dat geeft je tegelijkertijd ook een oudere look.

Zet er een krul in

Zet, in plaats daarvan, de föhn en de borstel alleen bij de wortels op deze manier aan. Begin dus horizontaal, maar draai de borstel zodra je naar beneden door je haar glijdt, naar buiten toe om het uiteinde van je haar een elegante krul te geven. Kantel daarbij de föhn ook een beetje naar buiten toe, en klaar ben je. Een kleine verandering met een groots resultaat!

Lees ook

Dit is de haartrend van 2018 (en het is niet wat je verwachtte)
4 onverwachte klachten waarmee je beter naar de fysiotherapeut kunt gaan
Waarom je minder koolhydraten nodig hebt vanaf je vijftigste

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bekijk ook

Zo voorkom je fall-out

 

Ook interessant