Word abonnee

Kies n煤 voor een abonnement met korting

Abonneer n煤 met korting

Beauty

Rimpels voorkomen? Verwijder je oogmake-up dan op d茅ze manier

rimpels-voorkomen-verwijder-je-oogmake-up-dan-op-deze-manier.jpg

Als je graag mascara of oogschaduw draagt, dan ontkom je niet aan het reinigen van je ogen. Maar wist je dat niet elke manier van je oogmake-up verwijderen even geschikt is voor je huid? Als je het niet goed aanpakt kun je namelijk sneller rimpels 茅n broze wimpers krijgen.

Wij leggen je hier uit hoe je het beste je oogmake-up kunt verwijderen.

Niet doen

Wat je in ieder geval n贸贸it moet doen, is met je oogmake-up op gaan slapen. Dit kan flinke irritatie aan je ogen en huid opleveren en dat wil je natuurlijk niet. Zorg er daarom voor dat je elke avond voor het slapengaan je make-up van je ogen haalt. Wat vooral belangrijk is, is dat je dit zo voorzichtig mogelijk doet. De huid rondom je ogen is namelijk erg fragiel en verliest snel haar elasticiteit.

Lees ook: Waarom vrouwen twee keer zo snel rimpels krijgen als mannen

Z贸 pak je het aan

Je ogen keihard gaan schrobben is dus uit den boze. Hiermee rek je de huid rondom je ogen allerlei richtingen op en worden je wimpers ook nog eens broos waardoor ze sneller afbreken. Daarnaast kun je hierdoor op langere termijn rimpels krijgen en dat wil je natuurlijk niet.

Probeer daarom de volgende stappen te volgen:

  • Gebruik een watje en doorweek deze met oogmake-up remover. Leg dit watje vervolgens voorzichtig op je ogen.
  • Laat het watje zo鈥檔 tien seconden rustig liggen. Zo krijgt het product namelijk de kans om je oogmake-up los te weken.
  • Wrijf vervolgens zachtjes naar beneden en maak vervolgens de rest van je oogleden schoon, zonder hier te veel druk op te zetten. Je zal zien dat de make-up makkelijk loskomt, zelfs z贸nder te boenen. Op de lange termijn houdt dit je huid rondom je ogen dan ook echt steviger.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Libelle.be
Beeld | iStock

Ook interessant