Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Vollere lippen? Dit is waarom je dan oogcrème op je lippen zou moeten smeren

oogcreme-op-je-lippen.jpg

Wil jij graag wat vollere lippen? Dan komt hulp uit een ietwat onverwachte hoek: oogcrème zou je lippen namelijk niet alleen gladder maken, maar ook tijdelijk een vollere uitstraling geven. We leggen het je uit. 

Alleen nog een laagje lippenstift op en je kunt de hele dag met volle lippen de deur uit.  

Vollere lippen door oogcrème 

Je hebt er misschien nog nooit over nagedacht om oogcrème op je lippen te smeren voor een vollere uitstraling, maar het effect is eigenlijk heel logisch. Veel oogcrèmes hebben namelijk colageen-stimulerende ingrediënten zoals hyaluronzuur, ceramiden en peptiden. Deze helpen om de holle oppervlakte onder je ogen tijdelijk iets op te vullen, waardoor je er wakkerder uit ziet. En dit werkt dus niet alleen op je wallen, maar dat vollere ‘plumpy’ effect ontstaat ook als je dit op je lippen smeert. 

Let wel op: niet elke oogcrème heeft dit vollere effect op je lippen. Het gaat echt om de oogcrèmes die dat effect ook onder je ogen beloven. Heb je een oogcrème die vooral bedoeld is om de donkere kringen te verbloemen? Dan is de kans erg klein dat je er vollere lippen van gaat krijgen. 

Lees ook: Kun je verslaafd raken aan lippenbalsem?

Gladde en zachte lippen 

Als je met de oogcrème op je lippen aan de slag gaat, vergeet dan ook de huid rondom je mond niet. Net als de huid rond je ogen, is de huid rond je lippen dun. Hier kunnen al snel rimpeltjes ontstaan. Door hier wat vaker oogcrème op te smeren zorg je dat je huid goed gevoed wordt, en blijven je lippen ook zachter en gladder. Als je daarna een lippenstift aanbrengt zit dat veel mooier en egaler. Natuurlijk bestaan hier ook speciale lip-producten voor, maar als je de oogcrème toch al in huis hebt kun je die mooi voor je ogen én je lippen gebruiken. 

Bron | Mindbodygreen, ELLE
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant