Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zo voorkom je droge lippen!

droge-lippen-voorkomen.png

Schrale en droge lippen lijken onvermijdelijk zodra de herfst zijn intrede doet. Gelukkig zijn er legio hulpmiddelen en trucjes om voor eens en altijd af te rekenen met vervelende barstjes en kloofjes.

Lippen zijn snel droog en schraal. Dit komt doordat ze heel erg dun zijn en niet, zoals je huid, talg en zweet produceren. Hydrateren is dus erg belangrijk om je lippen zacht en soepel te houden. Je lippen likken heeft geen zin; het speeksel droogt je huid namelijk nog sneller uit.

Scrubben

Wat je wel moet doen om je lippen te hydrateren, is scrubben! Dit is de basis voor zachte lippen. Scrub ze bijvoorbeeld voorzichtig met een tandenborstel. Wat je ook kunt doen is een scrubje maken met honing en suiker. Maak hiervan een papje en smeer het met ronddraaiende bewegingen op je lippen. Spoel af met lauwwarm water.

Hydrateren

Na het scrubben is het belangrijk om je lippen te hydrateren. Dit kan gewoon met een lippenbalsem (met SPF-factor) of een laagje vaseline. Wil je weer zelf aan de slag, meng dan een beetje honing met een hydraterende crème. Breng aan voordat je gaat slapen.

Als je je lippen wekelijks op bovenstaande wijze verzorgt, heb je in no time zijdezachte lippen. Vergeet ook niet veel water te drinken; dat helpt ook om je lippen te hydrateren.

Wat is jouw geheime truc tegen droge lippen? 

 

Ook interessant