Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

7 tips om je nagels mooi en gezond te houden

7-tips-om-je-nagels-mooi-en-gezond-te-houden.jpg

We zijn tegenwoordig erg druk met de verzorging van onze haren en huid. Voor elke haar- en huidtype is er dan ook wel een passend verzorgingsproduct te vinden. We vergeten daarbij onze nagels gezond te houden. Want die kunnen wel wat extra aandacht gebruiken.

Wist jij bijvoorbeeld dat je aan je nagels kunt aflezen of ze gezond zijn?

Stop met nagelbijten

Mensen die zich hier schuldig aan maken, doen dit vaak al jaren. Hierdoor is stoppen ook makkelijker gezegd dan gedaan. Maar nagelbijten is echt funest voor je nagels. Het beschadigt ze niet alleen, het kan er ook voor zorgen dat je nagels stoppen met groeien. Ook loop je het risico op wondjes die geïnfecteerd kunnen raken.

Controleer je nagels

Wat veel mensen niet weten, is dat je aan je nagels kunt aflezen hoe het met ze gaat. Een witte nagelrand, verzorgd nagelriem en een roze nagelbed, vertellen je dat ze gezond zijn. Wanneer je nagels verkleurd of breekbaar zijn verdienen ze wat extra aandacht.

Draag handschoenen bij het schoonmaken

Sommige schoonmaakmiddelen bevatten chemische stoffen die niet goed zijn voor je huid en nagels. Ze kunnen ontstekingen in je nagelriemen veroorzaken, waardoor je nagels zwak en breekbaar worden. Draag dus bij het schoonmaken altijd rubberen handschoenen die je nagels hiertegen beschermen.

Lees ook: Gebroken nagel? Je kunt ‘m nog redden met een theezakje

Dagelijks invetten

De kans is groot dat je dagelijks je handen insmeert met een hydraterende crème. Dit is niet alleen goed voor je handen, maar ook je nagels zullen hier profijt van hebben. Smeer dus de volgende keer ook je nagels in met een vette crème. Je zult na een tijdje merken dat ze er verzorgd uit zien.

Gebruik een goede vijl

Ook je nagelvijl kan de oorzaak zijn van broze nagels. Gebruik je een plastic vijl of een vijl met een gekleurde vijllaag? Vervang deze dan voor een kristallen of glazen vijl. Plastic vijlen of vijlen met een gekleurde vijllaag kunnen ervoor zorgen dat je nagels gaan splijten. En dat wil je natuurlijk niet.

Nagellak

Nagellak staat misschien wel heel erg leuk, maar het is niet zo goed voor je nagels. Smeer daarom altijd eerst een base coat op je nagels, voordat je de nagellak erop doet. Dit beschermt niet alleen je nagels, het zorgt er ook voor dat de nagellak beter blijft hechten. Veelvuldig gebruik van nagellak kan op de duur namelijk een gele gloed op je nagels achterlaten.

Nagellakremover

Er bestaan zowel nagellakremovers met als zonder aceton. Wanneer je het beste voor je nagels wilt, kies dan een nagellakremover zonder aceton. Dit chemische goedje droogt je nagels uit, waardoor ze kunnen splijten. Een variant zonder aceton doet er wel langer over om de nagellak te verwijderen, maar hierdoor blijven je nagels wel gezond.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Tipsenweetjes, Maxvandaag
Beeld | Getty Images

Ook interessant