Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Dit is de reden dat je nagellak nooit moet schudden

nagellak-nooit-schudden.jpg

Na je nagels te hebben geknipt en gevijld is het tijd om het perfecte kleurtje nagellak uit te kiezen. Gevonden? Dan is de kans groot dat je het potje een paar keer schudt. Klinkt onschuldig, en toch is er een reden dat je nagellak nooit zou moeten schudden. We leggen het je uit.

En hoe meng je je nagellak dan wel als ‘ie al een tijdje in de la heeft gelegen?

De reden dat je nagellak nooit moet schudden

Heb jij altijd last van irritante luchtbelletjes op je pas gelakte nagels? De kans is heel groot dat jij zelf de boosdoener bent. Als je je nagellak schudt komen er namelijk luchtbelletjes in de lak, die je vervolgens uitsmeert over je nagels. Wil je nagels in één keer egaal lakken? Dan moet je je nagellak dus nooit meer schudden. 

Rollen

Wil je voortaan voorkomen dat je luchtbelletjes in je nagellak krijgt, maar drijft er wel een soort laagje in het nagellak potje dat je weg wil hebben? Dan moet je voortaan rollen om dit te mengen. Dat doe je door het potje rechtop tussen je handpalmen een paar keer heen en weer te rollen. Hierdoor mengt de inhoud, zonder dat er luchtbelletjes ontstaan. Mocht rollen echt niet genoeg zijn, dan kun je de nagellak alsnog voorzichtig schudden. In dat geval is het belangrijk dat je het potje vervolgens een paar uur laat staan voordat je gaat lakken, zodat de boel weer ‘tot rust’ kan komen.

Lees ook: Bij déze signalen kun je beter even stoppen met je nagels lakken

Niet te veel lak

Heb je de roltechniek gebruikt, maar heb je nog steeds luchtbelletjes op je nagels? Dan kan dat ook betekenen dat je te veel nagellak gebruikt. In een te dikke laag kunnen namelijk ook belletjes ontstaan. Breng daarom altijd eerst een dun laagje aan. Laat dit vervolgens opdrogen en breng daarna nog een laagje aan. Blijf deze lak-en-droog-stappen herhalen tot je tevreden bent met het resultaat. 

Bron | Ze.nl, Pinky Polish
Beeld | Getty Images

Margriet 36 ligt nu in de winkel! Dit nummer staat volledig in het teken van ‘La douce France’. Zo lees je een interview met Ilja Gort, vind je de lekkerste recepten uit de Franse patisserie, ontdek je Franse adresjes in Nederland en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant