Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Nachtje doorhalen? Zó lang duurt het voordat je huid is hersteld

nachtje-doorhalen.jpg

Dat slaaptekort niet goed is voor je huid, weten we wel. Maar wist je dat dit effect al na één nacht zichtbaar is? Volgens dermatoloog Harold Lancer duurt het wel tot dertig dagen voordat je huid zich heeft hersteld van een avondje uit.

En dertig dagen, dat is natuurlijk niet niks.

Veel alcohol

“Tijdens  een avondje stappen worden je hormonen in de war gebracht,”  legt Lancer uit. “Dan drinken we vaak alcohol en eten we vette en zoute dingen. Het duurt zeker dertig dagen voordat je huid daarvan op een natuurlijke manier is bijgekomen.”

Glas water

Alcohol onttrekt namelijk vocht uit de huid, die daardoor dof wordt en minder stralend oogt. Volgens Lancer is het dan ook verstandig om je alcoholconsumptie binnen de perken te houden. “Eén glas wijn kan geen kwaad, maar drie glazen wél.” Hij raadt aan om bij elk glas alcohol óók een glas water te drinken om het lichaam te blijven hydrateren.

Vet ontbijtje

Ook is het belangrijk om op je voeding te letten. Het vette ontbijtje dat je de volgende dag eet om de kater tegen te gaan, maakt het alleen maar erger. Volgens Lancer moet je juist voedingsmiddelen consumeren die veel vocht bevatten en daarnaast ook veel blijven drinken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Grazia
Foto | iStock

Ook interessant