Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Dit zijn volgens kappers de mooiste haarkleuren voor vrouwen met een donkere huid

haarkleuren-donkere-huid.jpg

Wil jij eens voor een andere haarkleur gaan, maar twijfel je welke het mooist bij jouw donkere huidskleur staat? Je kunt veel kanten op, maar bij een donkere huid staan bepaalde haarkleuren volgens kappers toch echt het mooist.

Van bruin tot blond en grijs.

Koele of warme ondertoon

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Er zijn dan ook geen vaste regels in beautyland. Maar kappers hebben wel zo hun idee over welke haarkleur bij welke huidskleur het mooist staat. In dit artikel focussen we op een donkere huidskleur. Het geluk is dat je daar volgens haarexperts veel kanten mee op kunt qua haarkleur, maar: “Donkere vrouwen hebben veel melanine in hun huid, dus warme tinten zien er meestal beter uit en accentueren de huidskleur het mooist”, zegt Kim Kimble, onder meer de haarstylist van Beyoncé, tegen de Amerikaanse Marie Claire. Warme tinten ogen het meest natuurlijk. Toch kan een koelere askleur bij een donkere huidskleur ook prachtig staan, juist door het harde contrast – maar je moet er maar net van houden. Het is ook afhankelijk van of jij een koele of warme ondertoon hebt en hoe de kleur precies in je kapsel wordt verwerkt.

Sombré, highlights en lowlights

Want hoewel warme kleurtonen misschien het mooist staan bij een donkere huid, het kan je wel wat flets maken. Daarom zijn highlights en lowlights een goede manier om meer dimensie aan je kapsel en gezicht toe te voegen, voor welke haarkleur je ook gaat. Ook raden haarexperts met name vrouwen met een donkere huidskleur de haarkleurtechniek sombré aan: soft ombré. Dit is een heel subtiele ombré, dus een nóg zachtere overgang qua kleur.

Goed, met die informatie in ons achterhoofd: volgens haarexperts staan bij een donkere huid de volgende haarkleuren het mooist.

De mooiste haarkleuren bij een donkere huid

Kastanjebruin

Een warmere tint bruin zorgt in combinatie met een donkere huidskleur voor een prachtig plaatje, zeker als je krullen hebt.

Bordeauxrood

Wil je rood haar en heb je een donkere huidskleur? Dan kun je in principe een knallend rood wel hebben, maar een donkerder rood staat volgens de haarexperts toch echt mooier.

Koper

Je kunt juist ook naar de meer oranje kant gaan in de vorm van koper.

Karamelbruin

Of ga voor bruin haar met een sprankje oranje, ofwel karamelbruin.

Honingblond

Het liefst afgewisseld met wat lowlights. Kijk eens hoe mooi het warme blond de huid complementeert.

Roségoud

Deze haarkleur laat je stralen, maar vergt wel onderhoud en verdwijnt ook snel. Toch mooi om eens te proberen.

Marineblauw

Durf jij wel voor een knalkleur te gaan? Blauw haar kan een prachtige combinatie met een donkere huidskleur zijn. Ga dan het liefst wel voor donkerblauw.

Asblond

Niet vies van wat contrast? Asblond kan prachtig staan, juist op een donkere huidskleur. Wees je er wel van bewust dat je snel uitgroei zult zien en dus vaak langs de kapper moet om dit bij te houden. Een optie is ook om het in de vorm van sombré of highlights aan te laten brengen.

Zwart

Met een donkere huidskleur, zit je met zwart haar altijd goed. Zelfs als je van jezelf al zwart haar hebt, kan het een goed idee zijn om je haar zwart te laten verven. Zo kan het misschien nog zwarter worden, of kun je voor een zwarte haarkleur met een bepaalde glinstering erin gaan. Dat geeft je kapsel dan net dat beetje extra.

Grijs

Ben je grijs aan het worden? Overweeg dan eens om gewoon al volledig grijs te gaan. Zeker een koele grijstint vorm een heel mooi contrast met een donkere huidskleur. Komt dat even mooi uit!

Meer inspiratie voor je kapsel opdoen?

Bron | Popsugar, Marie Claire US, Oprah Daily
Beeld | Getty

Ook interessant