Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

5 tips voor mooie nagels

nagelverzorging.png

Afgekloven, ingescheurde en gerafelde nagels: dat willen we natuurlijk niet. En, als je je nagels goed verzorgt, hoeft dat ook niet. Hierbij een stappenplan voor mooie nagels, om wekelijks te raadplegen   

De basis voor een goede nagelverzorging is een mandje met de juiste producten. We sommen op: watjes, nagellakremover, een vijl, een klein bakje (om water in te doen) plus een lekkere olie (om in het water te doen), wattenstaafjes, een basecoat, leuk gekleurde nagellakjes en een handcrème. Heb je dit bij de hand? Dan kun je beginnen met verzorgen!

Stap 1: Schoonmaken

Maak je nagels goed schoon. Gebruik daarvoor nagellakremover zonder aceton, dit droogt je nagels namelijk uit. Doe de remover op een wattenschijfje en veeg daarmee vanaf de nagelriem naar het uiteinde.

Stap 2: Niet knippen, maar vijlen

Knippen beschadigt je nagels. De druk op de nagel is zo groot dat er scheurtjes kunnen ontstaan. Kies daarom voor vijlen, het liefst met een glazen vijl. Hiermee kun je nagels makkelijk inkorten. Vijl nóóit ‘zagend’ – van links naar rechts. Dit is schadelijk voor de nagel, aangezien deze bestaat uit verschillende lagen.  Door het zagen komen de lagen los van elkaar en ontstaan er scheurtjes. Vijl daarom met de groeirichting mee, van buiten naar binnen.

Stap 3: Lange nagels

Lange nagels ogen verzorgd. Om die te creëren, kun je je nagelriemen naar achter duwen, zo lijken je nagels langer. Het is verstandig om je vingers eerst een tijdje in een bakje met warm water en een lekkere olie te laten weken. Zo worden de nagelriemen zacht en kun je ze gemakkelijk met een wattenstaafje naar achter duwen.

Stap 4: Lakken

Na het ‘badje’ zit er waarschijnlijk olie op je nagels. Verwijder deze met een wattenschijfje met nagellakremover. Droog je nagels met een handdoek en begin met een doorzichtige nagellak om verkleuring van de nagellak te voorkomen. Strijk het kwastje vanaf de nagelriem naar het uiteinde toe. Zodra de eerste laag is gedroogd, kies je je favoriete kleur. Lak je nagels in drie streken – 1 x in het midden, 1 x links en 1 x rechts. Zorg dat er zo min mogelijk lak op het kwastje zit, zo voorkom je oneffenheden in de lak.

Stap 5: Smeren

Zodra de nagellak droog is (heb geduld!!), eindig je met een zachte handcrème. Zo blijven je handen glad en ogen ze verzorgd!

Ook interessant