Beauty

Voor een mooie huid: drie tips voor het wassen van je gezicht

gezichtreinigen.jpg

We weten dat het verwijderen van make-up aan het einde van de dag verstandig is. Maar wat is de beste manier om je gezicht te wassen? En hoe vaak kun je dit het best doen?

Dermatoloog Erin Gilbert vertelt wat de drie grootste missers zijn die mensen maken bij het wassen van hun gezicht. En je leest hier natuurlijk ook wat je beter wél kunt doen.

Tip 1:  was je gezicht elke dag
Misschien reinig je níét elke dag je gezicht omdat je denkt dat er anders vetten en oliën van je gezicht worden gewassen, die er juist voor moeten zorgen dat je huid gehydrateerd blijft. Hier zit volgens Erin wel wat in, maar het zorgt ook dat de poriën sneller verstopt raken. Hierdoor kun je meer puistjes krijgen. Het is dan ook aan te raden je gezicht wél elke dag te wassen om vettigheid en vuil te verwijderen.

Tip 2: stem je reinigingsmiddel op het weer af
Het is een open deur: in de winter is het buiten guurder dan in de zomer. Maar de meesten van ons gebruiken geen reinigingsmiddel die is afgestemd op het weertype. In de zomer kun je het best een wat zepige reiniging gebruiken. Voor mensen die last hebben van acne is het soms ook aan te raden te kiezen voor een middel met salicylzuur; dit bestanddeel maakt de buitenste laag van de huid zacht. Vraag wel eerst advies aan de drogist of schoonheidsspecialiste; niet elke type huid verdaagt salicylzuur even goed.

Voor de winter geldt dat een mildere reiniging vaak de beste keuze is. Kies voor een minder zepig middel, zo verwijder je niet meteen alle vetten van je huid. Een ietwat vettige huid is met koud weer erg prettig en kan droge plekjes helpen voorkomen.

Tip 3: laat het washandje ook eens liggen
Als je je huid te veel opschuurt, kan deze geïrriteerd raken. Pas dus op met het gebruik van (ruwe) washandjes en gezichtsreinigingsborstels. Deze kunnen prettig zijn om af en toe te gebruiken, maar doe dit niet dagelijks en druk er niet te hard mee op je gezicht. Was je gezicht liever op een zachte manier en gebruik eventueel één keer per week een fijne scrub.

Dit wil je misschien ook lezen:

Bekijk ook:

De beste artikelen gratis ontvangen in je mailbox? Word lid van de Margriet nieuwsbrief. 

Ook interessant