Beauty

Zo laat je rood haar nóg meer stralen!

roodhaar.png

Ben je de trotse bezitter van een prachtige rode bos haar? Met deze tips laat je je lokken nog meer stralen!

Extra gevoelig

Vaak gaat een rossige haardos gepaard met een kwetsbare blekere huid met sproetjes. Daarom is het verstandig om goed uit te kijken met de straling van de zon. Dit lichtste huidtype (nummer 1) vraagt om een goede voeding, zoals een vochtinbrengende crème, een SPF-bescherming tegen uv-A- en uv-B-stralen en een rijk serum met antioxidanten dat de huid extra kan beschermen (en herstellen).

Eau naturel

Juist omdat een rode haarkleur al zo opvalt, staat een rustige make-up het mooist. Bedek daarom die sproetjes niet met een dikke laag foundation, maar zorg dat de natuurlijke glans van de huid naar boven komt en camoufleer oneffenheden met een beetje concealer. Door een getinte dagcrème te kiezen zorg je dat de natuurlijke huidtint (inclusief die leuke sproetjes) zichtbaar blijft. Een beetje perzik- of abrikooskleurige blush zorgt voor een warme gloed op de wangen.

Onzichtbaar?

De wenkbrauwen zijn (letterlijk) erg gezichtsbepalend. Als deze niet of nauwelijks opvallen door de lichte haartjes is een wenkbrauwpoeder een uitkomst. Belangrijk: kies bij rood haar altijd een wenkbrauwpoeder in een as-toon en nooit in een rossige kleur. Want al ben je roodharig, de ondertoon van je wenkbrauwen is nooit warm, maar altijd assig.

Ook de wimpers van roodharigen zijn vaak licht van kleur en kunnen wel wat hulp gebruiken. Door een verlengende mascara te gebruiken, omlijst je je ogen in een handomdraai. Denk er wel om dat zwarte mascara wellicht wat hard kan staan bij een lichte huid. Een bruine mascara is dan een betere keus.

Om te zoenen

Kies, net als trouwens blondines en brunettes wordt aangeraden, voor opvallende oogmake-up óf opvallende lippen. Perzik, koraal en roze tinten zijn heel mooi bij een naturel make-up. Een dieprode lippenstift kan de lippen echt laten vlammen, wat een prachtig contrast geeft bij het rode haar.

Meer lezen over mooie lokken

Rapunzel bestaat echt en ze woont in Rusland
5 verzorgingstips voor prachtig grijs haar
Dit belooft de haarkleur van 2018 te worden
6x makkelijke make-overs voor het nieuwe jaar

Bekijk ook

De bordeaux rode beauty look by Carmen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant