Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Híer moet je voor uitkijken bij het gebruiken van micellair water

oppassen-op-deze-manier-kan-micellair-water-je-huid-beschadigen-margriet.jpg

Micellair water is ideaal voor het verwijderen van vuil en make-up van je gezicht. Maar wist je dat het ook je huid kan beschadigen als je het niet op de juiste manier gebruikt?

Wij leggen je hier alle do’s en don’ts uit voor het gebruik van micellair water.

Wat is micellair water?

Micellair water ziet er hetzelfde uit als een toner en eigenlijk gebruik je ‘m ook zo. Je perst wat van het water op een watje en dept deze vervolgens over je gezicht. Op deze manier haal je het vuil en make-up van je gezicht af. In het product zitten ‘vuillokkers’ die je micellen noemt en die onzuiverheden uit je huid trekken.

Lees ook
Déze beautybehandelingen kun je beter niet thuis uitproberen

Huid beschadigen

De meeste micellair waters zijn zogeheten ‘leave-on formules’, wat betekent dat je ze gewoon op je gezicht kunt laten zitten en niet hoeft af te spoelen. Maar juist hier zit voor sommige huidtypen ook het gevaar in, zo legt dermatoloog Sam Bunting uit. “Voor heel wat mensen kan het geen kwaad dat er wat op de huid blijft maar mensen met een droge of gevoelige huid kunnen er vaak niet tegen”, waarschuwt Bunting. Om deze reden kun je micellair waters met sodium laureth sulfate (SLS) het best vermijden.

Oppassen met andere producten

Daarnaast moet je ook uitkijken met het gebruiken van andere producten. Volgens Bunting kan micellair water de volgende stap in je huidverzorgingsroutine blokkeren: “Serums en moisturizers zullen minder actief zijn en kunnen zelfs onzuiverheden veroorzaken.” Om dit te voorkomen, is het volgens hem dan ook erg belangrijk dat je altijd je gezicht wast na het gebruiken van micellair water en het nooit op je huid laat zitten.

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | Feeling.be
Beeld | iStock

Ook interessant