Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Waarom je beter niet met nat haar kunt gaan slapen

young-women-working-late-at-home-using-laptop.jpg

De één doet het vaker dan de ander: voor het slapen nog even douchen. Maar wist je dat met nat haar gaan slapen niet zo goed is voor je haar én je gezondheid? Wij leggen het je uit. 

Af en toe een keertje met nat haar naar bed gaan is natuurlijk geen drama, maar je kunt er beter geen gewoonte van maken.

Met nat haar gaan slapen

Wie heeft er nog zin om met die natte haren in de weer te gaan als je toch al onder de deken kruipt? Het is erg verleidelijk om met nat haar te gaan slapen, maar dit moet je eigenlijk écht niet doen. Zelfs niet als je vindt dat je kapsel er de volgende ochtend net wat mooier van zit als je dat wél doet. Het is belangrijk om je haar eerst te laten drogen met een handdoek, föhn of door de lucht zelf. Dat komt vooral omdat natte haren veel kwetsbaarder zijn dan haren die droog zijn. En als jij ligt te draaien in bed, worden je mooie lokken daar dus niet echt vrolijk van. Ze breken sneller en je krijgt eerder gespleten haarpunten, waar je natuurlijk niet op zit te wachten.

Infecties

Naast dat het niet zo goed voor je haar is, kan het ook voor je gezondheid verdere gevolgen hebben. Als je met je natte haren op je kussen gaat liggen kunnen er bacteriën en schimmels ontstaan, en daardoor bestaat de kans op infecties in je kussensloop. En die kunnen weer overdgedragen worden op je (hoofd)huid en gezicht, waardoor huiduitslag, ontstekingen en acne kunnen ontstaan.

Lees ook:
Deze korte kapsels zijn dé trend deze zomer

Te strakke staart

Ook is het van belang dat je je elastiekje niet te strak om je staart doet als je graag met je haren vast gaat slapen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je haar uitvalt, vooral als het nog nat is. Daarnaast kan je haar ook niet goed opdrogen omdat het vocht niet goed kan verdampen. Volgende keer je haar toch maar los, als je dan tóch met natte haren naar bed wilt gaan?

Zijden kussensloop

Heb je toevallig een zijden kussensloop thuis? Dan heb je geluk! Door deze kussensloop splijten je punten namelijk minder snel en blijft je haar langer glanzen. Wie wil dat nou niet?

Bron | RTL Nieuws, Libelle
Beeld | Getty Images

Margriet 15 ligt nu in de winkel! Daarin lees je deze week positief gezondheidsnieuws, een dossier libido & de overgang, alles over spannende nieuwe levensfases en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant