Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Dít is de meest gemaakte fout bij het föhnen van je haar

dit-is-de-meest-gemaakte-fout-bij-het-fohnen-van-je-haar.jpg

Sommige dingen die we dagelijks doen, doen we eigenlijk zonder erbij na te denken. Je haar föhnen is er daar een van. Maar het blijkt wel degelijk verstandig om er wat meer bij stil te staan wát je nu eigenlijk doet, anders kun je je haar beschadigen. Er is namelijk één meest gemaakte fout bij het föhnen van je haar.

Kapper Michael Van Clarke vertelt aan Glamour UK dat onzorgvuldig föhnen met stip op één de oorzaak is van droog, beschadigd haar.

Fout föhnen

Hij legt uit dat één van zijn klanten – met prachtig, dik haar tot op schouderlengte – altijd last had van gebroken haar of gespleten haarpunten aan de voorkant. Hij snapte er niets van, totdat ze hem haar haarborstel liet zien waarvan de puntjes half gesmolten waren. “Als je haarborstel smelt, wat denk je dan dat er met je haar gebeurt?”

Haar beschadigen

Volgens de kapper is dit de fout die de meeste mensen maken bij het föhnen van hun haar: te warm, te dichtbij, voor een te lange tijd. Dit beschadigt je haar sowieso al, maar als je al zwakker haar hebt door bijvoorbeeld verven of bleken wordt het nóg erger. Hoe je dit voorkomt? Houd de föhn minstens een paar centimeter van je haar vandaan. En als het even kan, gebruik je föhn, stijl- of krultang dan veel minder regelmatig.

Lees ook: Door je haar op deze manier te föhnen kun je er (veel) jonger uitzien

Tips voor föhnen zonder beschadiging

Van Clarke heeft tot slot nog een fijn stappenplan om je haar mooi te föhnen zonder het te beschadigen.

  • Kies de juiste haarborstel voor jouw type haar en de stijl die je wilt creëren met föhnen.
  • Gebruik geen opzetstuk voor je föhn dat de hitte naar één punt geleidt, want daardoor brengt dit juist meer schade aan.
  • Gebruik wél een spray om je haar tegen de hitte te beschermen.
  • Gebruik de tijd die je hebt om de belangrijkste delen van je haar te föhnen: je haren rond je gezicht, je punten, daarna de toplaag. Het minst belangrijk is de onderste laag aan de achterkant. Als je weinig tijd hebt, kun je een van die delen – bijvoorbeeld de laatste – overslaan.
  • Werk netjes je haar af. Pak gemiddelde plukken met je haarborstel en zorg dat je alleen deze föhnt en dat je andere haren niet in de weg zitten.
  • Til de haren die op je hoofdhuid liggen op (maar trek er niet te hard aan).
  • Droog je haren tot 98 procent en laat het verder aan de lucht drogen, want te lang drogen zorgt voor beschadiging. Zit een pluk niet goed? Maak deze dan opnieuw nat voor je er weer met de föhn op gaat.

Wil je volume creëren tijdens het föhnen? Dan wil je deze tips ook even lezen.

Bron | Glamour UK
Beeld | Getty Images

Margriet 29 ligt nu in de winkel! Met in dit extra dikke nummer: wij gaan voor grijs haar, een interview met Arie Boomsma, win: 134x fijne zomerboeken, smeuïge vakantiegeheimen en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant