Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Meer volume in je haar? Was het eens met conditioner

meer-volume-in-je-haar.jpg

Heus waar, je leest het goed: voor meer volume in je haar schijnt het te werken om het haarwas-ritueel om te draaien.

Eerlijk, is eerlijk wij stonden er ook even van te kijken. We hebben het internet afgestruind op zoek naar voors en tegens, maar het schijnt echt te werken. Reverse shampoo zorgt ervoor dat je geen of veel minder stylingproducten nodig hebt om volume in je lokken te creëren.

Hoe het werkt

We hebben altijd gedacht dat conditioner onmisbaar was als het laatste, verzorgende onderdeel van je was-ritueel. Het geeft je haar immers dat zijdezachte gevoel. Maar tegelijkertijd zorgen de restjes die achterblijven er ook voor dat je haar slap en futloos wordt. Hoe grondig je het ook uitspoelt met water, het is bijna onmogelijk om álle conditioner eruit te krijgen. ‘Was’ je je lokken eerst met conditioner en gebruik je daarna pas shampoo, dan zorgen de reinigende elementen in de shampoo ervoor dat alle restjes conditioner verdwijnen. En dat resulteert in een volumineuze bos. Je gebruikt dus je oude, vertrouwde shampoo en conditioner. Alleen in omgekeerde volgorde.

Ga jij het uitproberen?

Meer tips voor volume

Kun je maar moeilijk afstand doen van je warme vriend de föhn? Om volume in je haar te blazen, helpen deze tien tips misschien een handje. Daarnaast schijnt het ook te werken om op een zijden of satijnen kussensloop te slapen. Zo houd je je bos in bedwang én blijft het volume behouden.

Beeld | iStock

Meer artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Door je haar op deze manier te föhnen kun je er (veel) jonger uitzien
Beautyhack: zo krijg je je make-up poeder weer heel
Zo zorg je ervoor dat je krullen nooit meer uitzakken

Bekijk ook

Een kapsel met koninklijke allure? Zo maak je zelf de beroemde Máxima-knot.

Ook interessant