Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Van uitgroei tot dode punten: híerdoor heeft de een sneller een ‘coronacoupe’ dan de ander

meer-last-van-een-coronacoupe.jpg

Kun jij niet wachten tot de kappers weer opengaan? Bijvoorbeeld om die dode puntjes eindelijk gedag te zeggen, de pony tot aan je neus bij te laten knippen, of die uitgroei tot aan je oren bij te laten werken? Of heb jij nog geen last van een ‘coronacoupe’? Dat jij misschien al vanaf de start van de lockdown de dagen aan het aftellen bent, terwijl je buurvrouw, vriendin of collega nergens last van lijkt te hebben, dat heeft blijkbaar een reden. We leggen het je uit. 

Híerdoor heeft de een sneller last van een zogenoemd ‘coronakapsel’ dan de ander. 

Haargroeicyclus 

De een laat de uitgroei voorlopig maar voor wat het is, terwijl de ander de kappersspullen misschien al in huis heeft gehaald. Maar hoe komt het dat jij meer last hebt van een coronacoupe dan een ander, of andersom? Volgens cosmetisch wetenschapper René Nagels heeft dat te maken met de haargroeifase waarin je kapsel zich bevindt. Aan Het Laatste Nieuws legt hij uit dat onze haargroei in een cyclus verloopt. De eerste fase is de haargroeifase, ook wel de anagene fase. Deze duurt twee tot zeven jaar. Omdat die fase bij vrouwen langer doorgaat, hebben vrouwen vaak langer haar. De tweede fase is de overgangsfase, waarbij de haarzakjes zich loskoppelen van de voedingsbron. Na twee tot drie weken is het dan tijd voor de rustfase, waarbij je haar deels uitvalt en het proces weer opnieuw begint. 

Lees ook:
Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van haaruitval

Meer last van de ‘coronacoupe’

Als het grootste deel van je haar in de eerste haargroeifase zit, dan is dat eigenlijk positief. Je haar groeit goed en je hebt een vollere bos dan wanneer je haar in de rustfase belandt en je haar verliest. Maar voor je coronacoupe betekent dat wel dat je sneller last krijgt van uitgroei, een pony voor je ogen en een kapsel dat uit model raakt. Simpelweg omdat je haar in deze periode groeit. Verrassend genoeg heeft de manier waarop je je haar verzorgt hier dus weinig mee te maken, al is dat natuurlijk ook belangrijk.

Andere factoren 

Het hangt er daarnaast natuurlijk ook vanaf hoeveel je geverfde haar van je natuurlijke haarkleur verschilt, in hoeverre je coronacoupe duidelijker zichtbaar is. En of je haar strak in een specifiek model of bijvoorbeeld in laagjes is geknipt. Voor de een is het dus even doorbijten, terwijl de ander het kappersbezoek zelfs na de lockdown nog wel even uit kan stellen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Het Laatste Nieuws
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant