Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Wat je verkeerd doet met je mascara

cute-woman-putting-some-mascara-on.jpg

Het meestgebruikte beautyproduct is misschien wel mascara. Niet zo gek, want met een klein beetje zien we er al snel een stuk wakkerder uit en is dat blotebillengezicht verleden tijd. Wil je nóg stralender voor de dag komen en langer met je mascara doen, lees dan deze tips. Dit is wat je verkeerd doet met mascara én… hoe je dat oplost.

Te veel mascara

Dacht je nog even dat extra laagje aan te brengen en heb je nu te veel mascara, waardoor je wimperhaartjes tegen elkaar aan plakken? Pak een wimperkammetje erbij en kam heel voorzichtig het overtollige eruit. Heb je geen kammetje? Een pincet kan ook uitkomst bieden. (Wel heel goed opletten hiermee).

Stop met pompen

Elke keer als je het borsteltje op en neer pompt in de houder komt er lucht bij en dat droogt de mascara sneller uit. Wil je toch genoeg op je borsteltje om je wimpers van een mooi laagje te voorzien? Draai dan in de houder rond met het borsteltje.

Minder is meer

Ben je een beetje te fanatiek geweest met draaien (zie hierboven) en zit er (te) veel mascara aan het borsteltje? Haal het dan goed langs de opening van de houder, zeker de top van het borsteltje. Dat voorkomt klontjes.

Onder of boven?

Wist je dat het slim is om beide kanten van je wimpers te voorzien van mascara? De meeste vrouwen brengen het op een plek aan, alleen aan de aanzet van de wimpers. Als je ook de uiteinden voorziet van mascara (en het borsteltje echt even tegen de puntjes aanhoudt) geeft dat meer en een mooier effect.

Haastige spoed is zelden goed

Echt. Als je net iets meer effect wilt en een nog mooiere oogopslag, houd het borsteltje dan iets langer tegen de aanzet van je wimpers dan je normaal doet. Zeg, een paar seconden extra.

Breng aan op nat haar

Er is trouwens nog een slimme tip voor mooie wimpers. Door het vochtig maken van de wimperhaartjes zou de mascara beter pakken en mooier blijven zitten. Hier wordt uitgelegd hoe dat zit. 

Gebruik meerdere producten

Deze tip van PureWow hadden we nog niet eerder gehoord en deed onze wenkbrauwen even fronsen, maar is wellicht wel de moeite van het proberen waard: als je langere, vollere én krullende wimpers wilt, gebruik dan verschillende mascara’s (twee verschillende maximaal trouwens). Begin bijvoorbeeld met eentje die volume creëert en breng daarna een laagje aan van een mascara die verlengt.

De truc voor volle wimpers

Wil je mooie volle wimpers? Je kunt natuurlijk veel laagjes over elkaar aanbrengen, maar het risico op haartjes die aan elkaar plakken, ligt dan op de loer. Dit is een handige volumetruc: breng na de eerste laag heel voorzichtig met een oogschaduwkwastje of wattenstaafje een beetje talkpoeder aan. Daaroverheen breng je nog een laagje aan. Het resultaat? Wimpers om verliefd op te worden! Zo handig is talkpoeder.

Vervang op tijd

Ga niet met oude mascara aan de slag. Hou ouder je mascara is, hoe groter de kans op uitdrogen. Gevolg? Klontjes en spinnenpoten. En er kunnen zich na verloop van tijd bacteriën in de vloeistof nestelen. Het is goed om je mascara geregeld te vernieuwen, zo zegt onderzoeksarts cosmetische dermatologie dr. Jetske Ultee op de site van tv-programma Kassa. Daar geeft ze de tip om het product na drie maanden weg te gooien, omdat er dan al bacterie- en schimmelgroei in ontstaat.

Bron: PureWow, GoedGevoel
Beeld: iStock

Lees ook:

Klontjes in je mascara? Zo los je ze op

Dé mascara-truc bij hangende oogleden

Mooie wimpers: wat is de perfecte mascara?

Trucje: in 15 seconden langere wimpers

Bekijk ook:

 

Ook interessant