Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Manous: ‘Ik laat me niet leiden door wat wel of niet hoort bij een bepaalde leeftijd’

manous-ik-laat-me-niet-leiden-door-wat-wel-of-niet-hoort-bij-een-bepaalde-leeftijd.jpg

Manous Neleman (58) is visagist en model en trots op haar lange haar, wat óók op haar leeftijd prachtig staat. “Lang haar hoeft niet per se jeugdig te zijn, als het maar bij je past.”

“Met mijn lange, grijze haar draag ik graag een steentje bij aan hoe vijftigplusvrouwen positiviteit kunnen uitstralen. Ik word als model niet geboekt als oma, maar als vrouw die midden in het leven staat.”

‘Een haarlengte tot op de borst is voor mij ideaal’

“Voor mij is lang haar vrouwelijk, een tikje meisjesachtig. Met lang haar voel ik me vrij. Lang haar hoeft niet per se jeugdig te zijn, als het maar bij je past. Ik laat me niet leiden door wat wel of niet hoort bij een bepaalde leeftijd. Ik maak mijn eigen keuzes, ook wat haar en kleding betreft. Ik heb mijn haar weleens korter gehad, maar ik werd er eigenlijk een beetje ‘niksig’ door. Een haarlengte tot op de borst is voor mij ideaal, daar voel ik me het best bij.

Lees ook:
Déze 6 foutjes kun je beter niet maken met nat haar

‘Brigitte Bardot is mijn ‘haaricoon”

Ik krijg verschillende reacties. De één zegt een beetje schamper: ‘Goh, je haar wordt wel lang, hè.’ En een ander zegt enthousiast: ‘Wow, wat staat dat lange haar mooi bij je’. Als ik  mijn haar was en in een knot doe voordat ik ga slapen, ziet het er de volgende dag heel glamoureus uit. Maar meestal laat ik het drogen aan de lucht en föhn ik het met een borstel. Brigitte Bardot is mijn ‘haaricoon’, ik vind haar zo sexy én classy tegelijk. Maar ook mijn vriendinnen, die lekker doen waar ze zin in hebben en hun haar laten wapperen in de wind, inspireren mij.”

Tekst | Conny Troost
Beeld | Getty Images

Dit verhaal staat in Margriet 41. Dit nummer nabestellen kan via lossebladen.nl

Ook interessant