Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Met déze make-uptips komen jouw bruine ogen echt het mooiste uit

met-deze-make-uptips-komen-jouw-bruine-ogen-het-mooiste-uit.jpg

Meer dan de helft van alle mensen op aarde heeft bruine ogen, maar geen enkel paar is hetzelfde. Of je nu lichtbruin, goudbruin, groenbruin of zelfs bijna zwarte ogen hebt: je kunt jouw ogen extra laten stralen met deze handige make-uptips.

Want iedere kleur bruine ogen vraagt om een andere kleur oogschaduw (of eyeliner).

 1. Donkerbruine of (bijna) zwarte ogen

  Donkere ogen komen het mooist uit bij diepe kleuren, zoals: donkerpaars, smaragdgroen of donkerblauw. Felle juweelkleuren creëren een mooi contrast met donkere ogen, waardoor ze extra gaan stralen. Al helemaal wanneer je een metallic- of glitterversie gebruikt voor wat extra glans. Let wel op dat je de glans enkel op het ooglid aanbrengt, en niet onder de wenkbrauwen. Dan wordt het al snel iets te disco.

 2. Medium tot lichtbruine ogen

  Wanneer je wat lichtere ogen hebt, dan kun je de lichte vlekjes in je ogen er nog meer uit laten springen voor een extra sprankelend effect. Kijk hiervoor eerst goed in een (vergrotende) spiegel: welke kleur hebben de vlekjes in jouw ogen? Zijn deze roodachtig, geel, groen? Gebruik vervolgens een soortgelijke kleur om deze nog meer uit te laten komen. Bij rode vlekjes, in je bruine ogen, kies je voor een brons, koper of donkerrood. Als je gele vlekjes hebt kun je het beste voor goudtinten kiezen. En groene vlekjes komen het beste uit met, hoe raad je het; groene oogschaduw.

 3. Hazel-kleurige ogen

  In het Nederlands is er geen term voor wat de Engelsen ‘hazel eyes’ noemen, maar het komt neer op een mix van bruine, gouden en groene tinten. Deze oogkleur ziet er iedere dag weer anders uit, afhankelijk van het licht (een bewolkte of zonnige dag maken een wereld van verschil), outfit en make-uplook. Wil je één tint meer laten opvallen? Kies dan voor een kleur die met die tint contrasteert.

  Wil je je ogen groener laten lijken, dan ga je voor rode tonen. Oranje, rode of bronskleurige oogschaduw laten het groen in je ogen knallen. Wil je juist de gouden accenten meer laten opvallen? Kies dan voor een oogschaduw of eyeliner in blauwe tinten.

Bron | Purewow.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant