Beauty

Zo overleeft je make-up een warme zomerdag wél

make-uplook-warme-zomerdag.jpg

Je begint met poeder, brengt eyeliner aan, voorziet je wimpers van een laagje mascara en slaat ook de lippenstift niet over. Je ziet er op-en-top uit zodra je de deur uitgaat, maar eenmaal buiten word je overvallen door de hitte met een flink potje zweten als gevolg. Het resultaat? Een gesmolten make-uplook.

Foundation die van je gezicht afdruipt en mascaravlekken op je hele gezicht: een warme zomerdag is niet bevorderlijk voor je make-up. Maar met een paar eenvoudige tips en een goede voorbereiding kom je na een middag op het terras gewoon thuis zónder panda-ogen.

Primer

Het kan niet vaak genoeg worden gezegd: een goed begin is het halve werk, óók als het om je make-up gaat. En vooral op warme zomerdagen begint dat bij een primer. Deze breng je aan tussen je dagcrème en foundation in om ervoor te zorgen dat je make-up beter aan de huid hecht en langer blijft zitten. “Je kunt het best een primer gebruiken met een SPF vijftig,” legt make-up artist Connie Man uit aan hnl.be. “De primer houdt je make-up de hele dag mooi en de hoge SPF zorgt ervoor dat je huid tegen deze felle zon wordt beschermd.” Ook gaat je huid op deze manier minder snel glimmen. Je kunt een hydraterende foundation beter bewaren voor de winter; kies in de zomer voor een olievrije variant.

Tijd nemen

Probeer voor producten te kiezen die lang blijven zitten (‘long-lasting’). Wat je op zo’n warme zomerdag het best kunt vermijden, is haast. Niet alleen omdat je het dan nóg warmer krijgt, maar ook om je make-up langer mooi te houden. Connie Man: “Als je er de tijd voor hebt genomen om je make-up goed op te bouwen, blijft het ook altijd beter zitten. Probeer je daarom zo min mogelijk te haasten en je met geduld op te maken.”

Lipsticklaagjes

Ga je nooit de deur uit zonder je lippen te stiften, maar blijft het kleurtje met deze hitte niet goed zitten? Ook daar is een trucje voor, namelijk je lippenstift opbouwen in laagjes. Breng het eerste laagje op en hap in een tissue om als het ware het bovenste filter eraf te halen. Breng eroverheen wat transparante poeder aan. Breng op deze wijze een aantal laagjes over elkaar heen aan en je zult zien dat je lippenstift langer mooi blijft én langer blijft zitten

Eyeliner

Vrouwen die eyeliner gebruiken, kennen het probleem: het perfecte lijntje blijft met dit weer niet lang in vorm. Gelukkig betekent dit niet dat je dezer dagen de eyeliner moet laten liggen. Truc is om een beetje transparante poeder of een lichtgekleurde oogschaduw óver je eyeliner aan te brengen. Daarmee creëer je een beschermlaagje waardoor het lijntje wél blijft zitten waar het hoort.

Bron | HLN.be
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook leuk om te lezen

Ook interessant