Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

De beste make-uptips voor vrouwen boven de 50

de-beste-make-uptips-voor-vrouwen-boven-de-50.jpg

Ben jij 50 jaar of ouder en besteed je graag extra aandacht aan je uiterlijk? Wij zetten de beste make-uptips voor vrouwen boven de 50 voor je op een rijtje.

Van je ogen optisch liften tot verrassend genoeg minder make-up gebruiken: door deze tips op te volgen, ben jij als vijftigplusser helemaal bij de tijd.

1. Je ogen liften met make-up

Beginnen je ogen al wat te hangen? Dan kun je dit zeker verbloemen als je dit graag wilt. Dit is natuurlijk cosmetisch op te lossen, maar een simpel lijntje met een eyeliner langs je bovenste wimpers kan ook al wonderen verrichten als het op de juiste manier aanbrengt. Gebruik daarnaast voor je bovenste wimpers zwarte mascara en voor je onderste wimpers een bruine mascara. Je ogen zullen er hierdoor een stuk jonger uitzien.

Lees ook:
Deze eyeliner-truc is briljant voor als je hangende oogleden hebt

2. Volle(re) wenkbrauwen

Ging jij in de 80’s en 90’s ook al met de beautytrends mee? Dan heb je je wenkbrauwen vast al veel geëpileerd. Maar anno 2021 zul je in de bladen, op tv en in reclames vooral vrouwen met vollere wenkbrauwen zien. Om een mooi effect te krijgen kun je je wenkbrauwen ook iets borstelen. Borstel met een speciaal wenkbrauwborsteltje met de haarrichting mee. Borstel ze daarmee wat omhoog, et voilà. Naast dat deze trend je tijd bespaart, zit er nog een heel fijn voordeel aan: vollere wenkbrauwen laten je er namelijk jonger uitzien, dus waar wacht je nog op?

Tip: heb je geen volle wenkbrauwen van jezelf? Je kunt ze met een juist potlood of poeder altijd nog iets voller laten lijken.

3. Vul met primer je fijne lijntjes op

Wil je die fijne lijntjes in je gezicht liever nog even verdoezelen? Met een primer moet dat zeker lukken. Door een primer egaal op je huid aan te brengen, vul je die fijne lijntjes perfect op. Ook zullen eventuele pigmentvlekken als sneeuw voor de zon verdwijnen. Let er alleen wel op dat je een primer kiest die bij jouw huidskleur en -type past.

4. Minder make-up

Ben je – nu je huid, ogen en wenkbrauwen er tiptop uitzien – nog van plan in de weer te gaan met make-up? Zorg er dan voor dat je basis natuurlijk oogt. Dit ziet er niet alleen fris uit, je lijkt ook nog eens een stuk jonger. Vermijd naast een dikke plamuurlaag ook donkere kleuren. Donkere kleuren kunnen onder andere rimpels meer accenturen, en dat wil je hoogstwaarschijnlijk niet. Wil je toch wat kleur aanbrengen? Kies dan voor een licht en fris kleurtje.

Bron | Dingen voor Vrouwen, Trendystyle, ICI Paris
Beeld | Getty Images

v

Ook interessant