Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Je make-up spons schoonmaken: zo doe je dat en zo vaak zou je het moeten doen

make-up-spons-schoonmaken.jpg

Gebruik jij een make-up spons? Dan zal je na een tijdje wel zien dat ‘ie aan een schoonmaakbeurt toe is, toch kun je het beter niet tot dat punt laten komen. Door het niet vaak genoeg schoonmaken van je make-up spons kun je namelijk last krijgen van onzuiverheden. Zo vaak zou je het moeten doen en zo pak je dat aan. 

Van een grondige reiniging tot een snelle opfrisbeurt: zo hou je je make-up spons hygiënisch. 

Make-up spons schoonmaken 

Het schoonmaken van je make-up spons is belangrijk, omdat de spons een hoop make-up en vloeistoffen opneemt. Dat zorgt ervoor dat het een feestje is voor schimmels en bacteriën, die zich graag tussen alle restjes en vuil in de spons nestelen en verspreiden. Je kunt je make-up spons daarom het beste elke keer nadat je ‘m hebt gebruikt schoonmaken. Doe je dit niet? Dan duw je elke keer tijdens het opmaken met de spons de bacteriën en schimmels in je huid, waardoor je sneller last kunt krijgen van onzuiverheden

Zo pak je het aan

Je kunt je make-up het beste schoonmaken door ‘m onder de kraan te houden en vervolgens over een blok zeep te wrijven. Gebruik hiervoor een milde zeep. Waarschijnlijk komt er door het wrijven al een heleboel viezigheid vanaf. Ga hiermee door totdat je spons weer helemaal vlekvrij is. In plaats van een blok zeep kun je ook babyshampoo gebruiken. Breng ongeveer een eetlepel van de shampoo op je make-up spons aan en spoel ‘m al knijpend onder de stromende kraan schoon. 

Lees ook: Waarom je je make-upkwastjes echt (vaker) moet schoonmaken

Grondige reiniging 

Naast het dagelijks schoonmaakritueel is het ook goed om eens in de paar weken je make-up spons echt grondig te reinigen. Dit doe je door een theelepel groene zeep op je sponsje aan te brengen. Spoel ‘m al knijpend onder de kraan schoon. Deze techniek reinigt je spons grondiger, maar hierdoor slijt ‘ie wel sneller. Doe het daarom niet vaker dan een keer per twee weken. In de tussentijd kun je de andere technieken gebruiken. Heb je geen groene zeep in huis? Mix dan twee eetlepels olijfolie met twee eetlepels afwasmiddel. Dompel je spons in het mengsel en spoel dit vervolgens al knijpend weer onder de kraan uit. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.     

Bron | Vriendin.nl, Emmiebudde
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant