Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Visagist ontwikkelt make-uplijn voor mensen die geen vaste hand hebben

woman-buying-make-up-at-cosmetics-section-in-store-customer-shopping-beauty-products-choosing-red-lipstick-from-shelf-and-selection-using-tester-makeup-business-concept.jpg

Als visagiste zijn je handen misschien wel één van je belangrijkste gereedschap: zonder kun je immers geen make-up aanbrengen. Voor visagiste Terri Bryant kwam het nieuws dat ze Parkinson heeft dan ook extra hard aan.  Haar bibberende handen maakte het opmaken van mensen steeds lastiger, waarop ze besloot het heft in eigen handen te nemen.

Bryant besloot een eigen make-upcollectie uit te brengen, speciaal voor mensen die geen vaste hand hebben.

Creatieve uitlaatklep

Bryant werkte al jaren in de beautyindustrie toen ze de diagnose Parkinson kreeg. Vanaf dat moment vreesde ze voor haar baan: “Het was niet alleen mijn broodwinning, maar ook mijn creatieve uitlaatklep en de manier waarop ik in contact kwam met mensen”, zo vertelt ze aan Allure Magazine. Toen haar motoriek achteruit ging, besloot Bryant eens kritisch naar haar make-upspullen te kijken. Veel van haar kwasten en make-upproducten boden namelijk niet de stabiliteit en grip ze nodig had.

Extra veel grip

Bryant schakelde daarom de hulp in van ergonomische deskundigen om haar eigen tools te ontwikkelen, wat uiteindelijk resulteerde in de beautylijn Guide Beauty. De lijn bestaat uit vier soorten producten: wenkbrauwgel, mascara en een eyeliner met bijbehorende applicator. Hoewel dit misschien klinkt als een doorsnee collectie, zijn de producten allemaal dusdanig aangepast dat je extra veel grip hebt tijdens het aanbrengen van make-up.

Dierproefvrij

Op de site van het merk zijn ook handige instructiefilmpjes te zien, zodat je in één oogopslag kunt zien hoe je de producten moet gebruiken. De producten zijn wel aan de prijzige kant (ze kosten tussen de 24 en 25 euro), maar zijn ook nog eens vegan en dierproefvrij, wat natuurlijk mooi is meegenomen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Allure, Guide Beauty
Beeld | iStock

Ook interessant