Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Zo blijft je make-up bij een warme zomerdag wél zitten

make-up-bij-warm-weer.jpg

Je begint met poeder, brengt eyeliner aan, voorziet je wimpers van een laagje mascara en slaat ook de lippenstift niet over. Je ziet er op-en-top uit zodra je de deur uitgaat, maar eenmaal buiten word je overvallen door de hitte met een flink potje zweten als gevolg. Het resultaat? Een gesmolten make-uplook. Maar niet getreurd: met deze tips blijft je make-up bij warm weer wel goed zitten. 

(Warm) weer of geen weer: zo kom je met make-up en al de dag door. Zeg maar dag tegen die panda-ogen. 

Primer

Het kan niet vaak genoeg worden gezegd: een goed begin is het halve werk, óók als het om je make-up gaat. En vooral bij warm weer begint dat bij een primer. Deze breng je aan tussen je dagcrème en foundation in om ervoor te zorgen dat je make-up beter aan de huid hecht en langer blijft zitten. “Je kunt het best een primer gebruiken met een SPF vijftig,” legt make-up artist Connie Man uit aan hnl.be. “De primer houdt je make-up de hele dag mooi en de hoge SPF zorgt ervoor dat je huid tegen deze felle zon wordt beschermd.” Ook gaat je huid op deze manier minder snel glimmen. Je kunt een hydraterende foundation beter bewaren voor de winter; kies in de zomer voor een olievrije variant.

Make-up bij warm weer? Neem de tijd

Probeer voor producten te kiezen die lang blijven zitten (‘long-lasting’). Wat je bij warm weer het best kunt vermijden, is haast bij het aanbrengen van je make-up. Niet alleen omdat je het dan nóg warmer krijgt, maar ook omdat je make-up dan veel langer mooi blijft. Connie Man: “Als je er de tijd voor hebt genomen om je make-up goed op te bouwen, blijft het ook altijd beter zitten. Probeer je daarom zo min mogelijk te haasten en je met geduld op te maken.”

Lipsticklaagjes

Ga je nooit de deur uit zonder je lippen te stiften, maar blijft het kleurtje met deze hitte niet goed zitten? Ook daar is een trucje voor, namelijk je lippenstift opbouwen in laagjes. Breng het eerste laagje op en hap in een tissue om als het ware het bovenste filter eraf te halen. Breng eroverheen wat transparante poeder aan. Breng op deze wijze een aantal laagjes over elkaar heen aan en je zult zien dat je lippenstift langer mooi blijft én langer blijft zitten

Lees ook: Deze beautyproducten kun je het beste in de koelkast bewaren bij warm weer

Eyeliner

Vrouwen die eyeliner gebruiken, kennen het probleem: het perfecte lijntje blijft met dit weer niet lang in vorm. Gelukkig betekent dit niet dat je dezer dagen de eyeliner moet laten liggen. De truc is om een beetje transparante poeder of een lichtgekleurde oogschaduw óver je eyeliner aan te brengen. Daarmee creëer je een beschermlaagje waardoor het lijntje wél blijft zitten waar het hoort.

Waterproof versie

Als laatste kun je het beste bij warm weer de waterproof variant van je favoriete make-up producten uit de kast trekken. Waterproof eyeliner, mascara, oogpotlood en zelfs oogschaduw, wijken ondanks de hitte niet af van hun plek. Deze producten zijn daarmee niet alleen bestand tegen een zomerse duik, maar ook tegen het nodige zweetgevaar. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | HLN.be, Beauty opinie
Beeld | iStock

Ook leuk om te lezen

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant