Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Maak je beautycase klaar voor het najaar

make-up-dragen.png

Een nieuw seizoen vraagt om een nieuwe beautyroutine. Bereid je voor door de inhoud van je beautycase te verversen en aan te passen. Zo geef je bacteriën geen kans en kun je jouw huid wat extra’s bieden. De winter vraagt om romige crèmes, verse mascara en een warme kleur lipstick.

Was je etui

Een nieuw seizoen is een verse start. Een goed moment om schoon te maken. In je huis, je kledingkast (nieuwe mode!), maar ook in je make-uplade of etui. Gooi die beautycase eens leeg en maak je etui schoon met hygiënische doekjes of een doek met wat warm water met een drupje afwasmiddel. Het is verstandig dit elke drie maanden te doen. Zo kun je ook direct de houdbaarheid van de producten controleren.

Let op de houdbaarheid

Elk cosmetisch product heeft een bepaalde houdbaarheid. Handig: die is gewoon (net als bij voedsel) op de verpakking  te vinden. Op elk potje staat het symbool van een geopend potje met de letter M en een getal. Dit staat voor het aantal maanden dat het beautyproduct houdbaar is. Staat er 12M, dan is het product na openen dus nog een jaar houdbaar.

Weg met vieze vingers

Gezichtscrèmes in potjes zijn extra kwetsbaar voor bederf. Bij het aanbrengen ga je namelijk steeds met je ‘vieze’ vingers door de crème. Zo komen er eerder bacteriën in het product en die vervuilen jouw beautyproduct rap. Kies voor dit nieuwe seizoen gezichtsverzorging met een pompje of uit een tube.

Seizoens-musthaves

Met een nieuw seizoen komt ook een andere behoefte van je huid. In de herfst en winter krijgt je huid het flink te verduren. Centrale verwarming droogt je huid uit en temperatuurverschillen, regen en wind doen je huid ook geen goed. Die kan er rood en geïrriteerd van raken: kies dan voor een crème met kalmerende ingrediënten zoals witte-thee-extract, vitamine E en kamille. Deze hebben een verzachtende en ontstekingsremmende werking.
De huid is in de winter vaak wat droger en niet goed gehydrateerd. Gebruik voor het najaar daarom een rijkere en vollere versie van je favoriete crème.
Veel de deur uit? Kies voor een crème op oliebasis in plaats van op waterbasis. Het water in de crème kan namelijk gewoon bevriezen op de huid.
Tot slot: wellicht verwacht je het niet, maar de zonnefactor in je crème is ook in de winter gewoon nodig. Houden dus!

Verse mascara is geen overbodige luxe

Wees voorzichtig met mascara. Dit is een grote bron van bacteriën, doordat je de borstel na gebruik zo weer in de houder stopt. Let heel goed op de houdbaarheidsdatum en deel de mascara niet met iemand anders. Een ooginfectie ligt dan op de loer. Elk seizoen een nieuwe mascara is aan te raden.

Reinig je make-upborstels

Vergeet je borstels niet te wassen. Was ze zo vaak mogelijk, als je last hebt van een vette of onrustige huid of acne. Maak een warm sopje met een paar drupjes afwasmiddel (synthetische kwasten) of milde shampoo (kwasten van echt haar) en haal je kwasten erdoorheen.

Nieuw beautymoois!

Zo, die beautycase is nu weer lekker fris. Een nieuw seizoen is ook weer een excuus om een heerlijk nieuw product aan te schaffen of je een nieuwe look aan te meten. In het najaar kun je kiezen voor mooie warme herfstkleuren. Een nieuwe look hoeft echt niet duur te zijn. Jezelf met een nieuwe kleur lipstick of crème verwennen, kan al een heel verschil maken.

Aan de slag!

 

Ook interessant