Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Maak je eigen gezichtsmasker

maskers-oppepper-voor-de-huid.png

Dit nieuwe jaar kan jouw huid vast wel een heerlijke boost gebruiken. Duik je keukenkastje eens in: met een paar simpele ingrediënten uit de keuken maak je zelf de fijnste maskers.

Avocado

Prak 1/2 rijpe avocado en doe hier een eetlepel honing en wat druppels citroensap bij. Smeer dit met de bolle kant van een lepel op je gezicht en laat ongeveer een kwartiertje intrekken. Afspoelen met lauw water en je huid voelt een stuk minder droog aan!

Slappere huid

Voelt jouw huid niet meer zo stevig aan? Banaan en honing zijn verstevigende middeltjes voor de ouder wordende huid en helpen tegen rimpeltjes. Prak een banaan fijn en voeg een eetlepel honing toe. Breng het goedje aan op je gezicht. Laat 10-15 minuten intrekken. Met warm water afspoelen.

Kokos

Kokosolie wordt niet voor niets in veel gezichtsreinigingsproducten gebruikt. Doordat de olie de huid soepel maakt, kunnen dode huidcellen op een milde wijze worden verwijderd. Daarnaast heeft het een reinigende werking dankzij de antibacteriële eigenschappen. Smeer de olie op je gezicht en verwijder make-up met een watje. Kokosolie is een ideale moisturizer voor de huid en werkt onder andere tegen droogterimpeltjes en schrale plekken. Daarnaast bevat de olie ook laurinezuur, dat een ontstekingsremmende werking heeft. Gebruik de olie als een heerlijk nachtmasker.

Droge of gevoelige huid

Voelt jouw huid trekkerig aan of toont het droge vlekjes of velletjes en is je huid wat vaal? Vocht is wat jij nodig hebt. Dat kan al met een simpele komkommer. Komkommers barsten van het vocht en werken hydraterend. Leg een paar plakjes een paar minuten op je gezicht (en ogen) om zo de kwetsbare huid extra te voeden. Dep daarna droog met een zachte handdoek.

 

Gebruik jij gezichtsmaskertjes?

Lees ook

Mooie foto’s: Prinses Beatrix en haar 8 kleinkinderen!
Snurker in huis? Zet deze plant op het nachtkastje!
Zien: dit was de mooiste outfit van Máxima in 2017
Dit is de vieste plek op het toilet (en het is niet de wc-bril!)

Bekijk ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant