Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Wil je lange nagels? Zó groeien ze een stuk sneller zonder af te breken

lange-nagels-zo-groeien-ze-sneller-zonder-af-te-breken.jpg

Tegenwoordig hebben veel vrouwen lange nagels. Je kunt ze zelfs laten verlengen bij een nagelsalon of manicure. Natuurlijk kun je ze ook prima zelf mooi lang laten groeien. Nagels groeien gemiddeld 3 á 4 millimeter per maand. Vind je dat te lang duren? Deze tips versnellen het proces.

Zó heb jij straks prachtige, lange nagels zonder dat je er veel geld voor hoeft uit te geven.

Lange nagels? Vijlen maar

Zorg ervoor dat je je nagels vijlt. Zo haal je de vervelende haakjes weg en scheuren je nagels minder snel in. Daarnaast ziet het er meteen een stuk mooier uit. Tip: gebruik een kristallen nagelvijl. Deze sealen je nagels terwijl je vijlt, zodat er geen nieuwe kleine scheurtjes ontstaan.

Ook de manier waarop je vijlt is belangrijk. Je wilt je nagels zo min mogelijk belasten, dus probeer één kant op te vijlen. Het knippen van je nagels is trouwens een echte no go. Door ze te knippen, breek je ze als het ware en worden ze zwakker.

Hydrateren

Wist je dat je nagels ook vocht nodig hebben? Zonder vocht drogen ze uit en splijten ze sneller. Vooral het wassen van je handen kan een echte boosdoener zijn voor je nagels. Net als je huid drogen je nagels uit door water. Gebruik na het wassen een hydraterende balsem of olie (argan- of castorolie) of een fijne handcrème zodat je nagels worden gevoed en versterkt. Ook verbetert je zo je bloedsomloop, wat ervoor zorgt dat je nagels extra snel groeien. Hydrateren dus!

Lees ook:
Witte vlekken betekenen een calciumtekort én nog 6 fabels over je nagels

Nagelriemen

Door je nagelriemen naar achteren te duwen, lijken je nagels langer. Let wel op dat je voorzichtig te werk gaat. Nagelriemen dienen namelijk ook ter bescherming van je nagels. Knip ze daarom niet weg, maar duw ze wat naar achter met een ‘cuticle pusher’ ofwel bokkenpootje van staal of hout. Deze zijn speciaal voor je nagelriemen gemaakt. Ook is het belangrijk dat je je nagelriemen goed verzorgt. Het gebruik van olie voor je huid en haar zit waarschijnlijk al in je routine, maar je kunt deze magische elixer ook voor je lange nagels gebruiken! Gebruik nagelriemolie om je nagels een flínke boost te geven.

Handschoenen

Naast dat je nagels uitdrogen van water, worden ze er ook zachter en weker van. Hierdoor breken en scheuren je nagels een stuk sneller. Daarnaast kunnen de chemische ingrediënten in schoonmaakmiddelen heel slecht zijn voor je lange nagels. Draag daarom altijd handschoenen wanneer je de afwas doet of de badkamer schoonmaakt. Vergeet niet om ze daarna weer te hydrateren.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Nagellak op je lange nagels

Naast dat nagellak op je lange nagels er al mooi uitziet, heeft het ook nog een andere functie. Het is namelijk ook een beschermlaagje. Een gewone nagellak helpt al voldoende, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om gellak te laten zetten. Er zijn ook speciale nagelverhardende lakken die je lange nagels versterken en de nagelgroei stimuleren. Let wel op: je nagels moeten ook weer niet té hard worden, want dan breken ze!

Eet gezond

Schoonheid komt van binnenuit, zeggen ze wel eens. Dat geldt dus óók voor je lange nagels. Hoe belangrijk een goede nagelverzorging ook is, mooie nagels beginnen bij gezonde voeding. Je nagels groeien natuurlijk vanuit je lichaam. Voor sterkere en sneller groeiende nagels eet je vezels, proteïnen, goede vetten én veel groenten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron |  MarieClaire, Grazia, ELLE
Beeld | Getty Images

Ook interessant