Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Lach, en je lijkt jaren jonger!

lachen.png

– in samenwerking met NIVEA – 

Dure operaties zijn niet nodig. Het geheim om er jonger uit te zien is eenvoudig: trek een blij gezicht! Uit onderzoek van NIVEA blijkt dat een lach gemiddeld twee jaar van je leeftijd af haalt.

Emotie en leeftijd

Aan tweeduizend mensen vroeg huidverzorgingsmerk NIVEA om de leeftijd te schatten van twaalf vrouwen die ieder drie verschillende emoties uitbeeldden: blij, neutraal en verdrietig. De emotie met het grootste effect is de blije emotie: hierbij werden de vrouwen ruim twee jaar jonger geschat. Een verdrietige uitdrukking telt een jaar bij de leeftijd op.

Psycholoog positieve psychologie, Miriam Akhtar, legt uit: “Er zijn doorgaans meerdere aanwijzingen waarmee we de leeftijd van een persoon kunnen schatten. Echter, als alleen maar het gezicht te zien is dan is de uitdrukking op het gelaat dus allesbepalend.”

Voordelen van lachen

“Er valt veel te zeggen voor een dagelijkse dosis lachen. Het feit dat het je helpt er jonger uit te zien, is slechts een van de voordelen,” zegt Miriam. Mensen die veel lachen, ervaren een schat aan voordelen, van meer energie tot groter succes in het leven. Tevens is het zo dat lachen stress vermindert, het ervoor zorgt dat het gelukshormoon endorfine vrijkomt en het lichaam zich ontspant zodat we er minder vermoeid uitzien. Het regelmatig oefeningen doen met de gezichtsspieren, wat je met lachen doet, zorgt er ook voor dat de bloedcirculatie in het gezicht toeneemt. Dit kan bijdragen aan een jonger uiterlijk.”

Rimpels? Daar lachen we om!

Naamloos-1Ook al helpt lachen om er jonger uit te zien, het voorkomt helaas niet helemaal dat we rimpels krijgen. De wetenschappers van NIVEA waren 15 jaar geleden een van de eersten die het huideigen co-enzym Q10 verwerkten in gezichtsverzorgingsproducten. Als je ouder wordt, daalt de hoeveelheid Q10 in de huid. De huidcellen zijn hierdoor minder beschermd waardoor je huid wat slapper wordt en rimpels ontstaan. NIVEA Q10plus helpt om deze fijne lijntjes en rimpels tegen te gaan. Meer weten? Klik hier!

Nog meer redenen om te lachen!

Ook interessant