Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Op naar de kapper! Koperrood haar is dé Hollywood-trend

haarkleurtrend-koperrood.jpg

Ben je toe aan een nieuwe coupe, maar kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Hollywood-sterren als Kate Bosworth en Anne Hathaway kiezen voor koperrood haar en we kunnen er niet omheen: het ziet er fantastisch uit.

Als we George Papanikolas – kapper en kleurexpert van internationale sterren – mogen geloven, is er maar één regel op het gebied van deze haartrend. Volgens hem zijn koperrode lowlights of een vurige gloed niet genoeg; er helemaal voor gaan is hét devies als het gaat om koperrood haar.

Koele ondertoon

Ook Jochen Vanhoudt – de kapper der kappers onder Vlaamse sterren – denkt er zo over. “Het rood mag volledig tot zijn recht komen, want rode schijn is passé,” zegt hij tegen de Gazet van Antwerpen. Maar vind je felle rode coupe te heftig? Dan is er goed nieuws. “Tegenwoordig gaan we liever voor een koele ondertoon.”

Addertje onder het gras

Het gevaar dat schuilt in een koperrood kapsel is het snelle vervagen van de kleur. “Rood trekt heel snel weg, zeker bij geblondeerd haar. Bij blonde lokken zijn de natuurlijke pigmenten uit het haar gehaald. Het rode pigment heeft geen andere pigmenten om zich aan vast te hechten en komt snel los,” zo legt Vanhoudt uit. Maar dat wil niet zeggen dat koperrood haar onmogelijk is als je blonde lokken hebt. “Wellicht zal de kapper voor een voorpigmentatie kiezen, waarbij je haren eerst extra pigment krijgen. Daardoor hecht de rode kleur beter.”

Goede verzorging

Ben je gezegend met donkere lokken (geverfd of natuurlijk), dan blijven de rode tinten waarschijnlijk een stuk beter zitten. Maar in alle gevallen is een goede verzorging een must. Vanhoudt: “Gebruik altijd shampoo en conditioner met rood pigment om de vervaging van de tint uit te stellen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door behindthechair.com (@behindthechair_com) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marissa Mae Neel (@maeipaint) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Arizona ??? PulpRiot (@coloredbyliz) op

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | gva.be
Beeld | iStock, Instagram

Ook interessant