Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Deze pittige haarkleur wordt dit najaar heel populair

haar-koper-kleuren-haarkleur.jpg

Wil je dit najaar voor een andere haarkleur gaan? Dan wil je koper misschien proberen. Een pittige kleur die iedereen mooi kan staan, zeker richting de herfst. Maar voordat je je haar koper laat verven, is het goed om je op een aantal dingen voor te bereiden.

Welke tint koper past bijvoorbeeld het mooist bij je huidskleur? En vergt het veel onderhoud en dus ook kosten?

Kiezen uit vijftig tinten koper

Vind je rood of oranje haar iets te heftig, dan is koper een mooie middenweg. Maar zal koper haar mij wel staan, vraag je je vast af. Grote kans van wel, mits je de juiste tint kiest. Als je je haar koper wilt laten verven, is het belangrijk om met je kapper te kijken welke tint koper jou het mooist staat. Dit hangt bijvoorbeeld samen met je huidskleur of de kleur van je ogen. Neem de verschillende kopertinten dus even goed onder de loep voordat die kwast je haar ingaat.

Bescheiden beginnen

Vind je je haar in een keer compleet koper laten verven nog een stapje te ver? Laat dan eerst subtiel koperen highlights of balayage aanbrengen. Zo kun je er een beetje aan wennen. Voordeel van deze verftechniek is ook dat het weinig onderhoud vergt dan wanneer je je volledige haar in één kleur laat verven; dan zie je namelijk op een gegeven moment duidelijke uitgroei.

Lees ook:
Zien: zelf balayage aanbrengen doe je zó

Diep in de buidel tasten

Daarbij moet je portemonnee de overstap naar koper ook toelaten. Je haar laten kleuren is ten eerste niet goedkoop, zeker niet als je langer haar hebt. Ten tweede heeft gekleurd haar meer onderhoud nodig om het mooi te houden. Wil je zo lang mogelijk van de koperen tint genieten, dan zul je daar ook goede producten voor gekleurd haar voor moeten kopen. En laat je je volledige kapsel koper verven, dan zul je na zo’n zes weken weer terug moeten om de uitgroei te laten bijwerken. Het geld is het resultaat zeker waard, maar je moet er dus wel het budget voor hebben.

Oppassen met stylingtools

Gebruik jij regelmatig een stijltang, krultang en/of föhn? Gebruik zeker als je je haar koper hebt laten verven hittebeschermende producten. Doe je dit niet, dan vervaagt de haarkleur sneller. En dat is zonde van je geld.

Make-up erop aanpassen

Ook goed om vast te weten, is dat niet alle make-up even mooi matcht met een koperen haarkleur. Je kunt harde, donkere en matte kleuren het best mijden. En pas ook op met rode lippenstift. Deze kleuren laten je gezicht in combinatie met je koperen coupe namelijk niet per se stralen. Als je koper haar hebt, kun je qua make-up het best gaan voor tinten als taupe, steen, smaragd, groenblauw, donkerblauw, aubergine en abrikoos, adviseert make-upartiest Amanda Bell aan Popsugar. “En tinnen en kaki metallic eyeliners zien er fenomenaal uit met koper haar en zorgen voor een prachtige dimensie.”

Vergeet je wenkbrauwen niet

Ga jij van blond, bruin, grijs of zelfs zwart naar koper? Vergeet dan ook je wenkbrauwen niet, die als ze heel donker of juist heel licht zijn nogal een contrast kunnen vormen met je koperen kapsel. Wellicht kan de kapper je wenkbrauwen meekleuren. Met behulp van een wenkbrauwpotloodje kun je je wenkbrauwen ook verzachten of juist versterken.

Kortom: koper is een prachtige haarkleur, maar weet dat het tijd, geld en energie kost. Dan blijft het het allermooist!

Bron | Popsugar
Beeld | Getty

Ook interessant